STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

ŠTO ĆE BITI NAKON IZGRADNJE STADIONA NA PAMPASU?: Gradski vrt ostaje atletičarima, a zapadna se tribina ruši?

Nakon što završi izgradnja novog stadiona na Pampasu i NK Osijek preseli na novu lokaciju krenut će i rekonstrukcija postojećeg stadiona Gradski vrt. Najavio je to na posljednjoj sjednici osječkog Gradskog vijeća gradonačelnik Ivan Radić predstavljajući proračun za 2022. godinu i planirana ulaganja grada u sportsku infrastrukturu.

Gradski vrt ostaje atletičarima, a zapadna se tribina ruši?
Gradski vrt

Izgrađen je na brzinu i u kratkom vremenu, ali nikada do kraja završen. Nakon više od 4 desetljeća postojanja, od simbola grada pretvorio se u problem, a po nekima i u novo ruglo grada. Prije nego što je u Gradskom vrtu pao veliki PSV, nizozemski novinari nazvali su ga čak i podrumom europskog nogometa.

No, Gradski vrt uskoro će doživjeti veliki „facelifting“, što je na posljednjoj sjednici osječkog Gradskog vijeća najavio i sam gradonačelnik, predstavljajući proračun za sljedeću godinu.

"Razmišljamo o budućnosti, razmišljamo unaprijed, o viziji. Svakako jedna od stvari koja dolazi na dnevni red je stadion Gradski vrt. NK Osijek će se uskoro preseliti na pampas. Ono što imam informacije je da stadion ide u željenom smjeru, da je dinamika radova dobra", kaže gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Grad je, kaže Radić, sve svoje obveze ispoštovao. Izgrađena je Kanižlićeva ulica prema novom stadionu, koja će biti puštena u promet s njegovim otvorenjem.

"S obzirom da razmišljamo unaprijed, da ne čekamo stvari da nam se dogode, ostavili smo u proračunu 15 milijuna kuna za rekonstrukciju stadiona Gradski vrt. Kao što znamo stadion nije u najboljem stanju. Zapadna tribina čak predstavlja i opasnost za gledatelje i prolaznike, ona će se vrlo vjerojatno morati i rušiti, jer ostatak stadiona želimo prenamjeniti u atletski klub. Kao što znamo imamo naš AK Žito koje ima odlične rezultate", kaže Radić.

 U tim uvjetima Gradski bi vrt ostao vizualno cjelovit, ali bez nikada natkrivene zapadne tribine, s adekvatnim brojem mjesta, atletskom stazom i nizom sadržaja namijenjenih jednom od baznih sportova. Konačno, stadion je gradski i vrlo je vjerojatno kako će se i drugi sadržaji moći na njemu odvijati.