STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
18°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

MEMORIJAL JOSIPA GAŠPARCA: Grk i Poljak srušili rekorde u skoku s motkom

Poljak i Grk oduševili su osječku publiku na šestom Memorijalu Josipa Gašparca, ali ne samo oni nego ostala elita skakača s motkom na natjecanju koje je dostiglo visoku reputaciju u Europi. Osječani su uživali na mitingu u dva dana u sjajnoj organizaciji atletskog kluba Slavonija Žito.

Grk i Poljak srušili rekorde u skoku s motkom
Memorijal Josipa Gašparca

Atletski klub Slavonija Žito bio je organizator velikog međunarodnog natjecanja u skoku s motkom, šesti po redu Memorijal Josipa Gašparca na kojem je nastupila krema ovog sporta u Europi.

47 najboljih motkaša u muškoj i ženskoj konkurenciji borili su se za titulu pobjednika i bodove koje im puno znače za nastupe na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Prema očekivanju pali su novi rekordi, a titulu pobjednika u elitnoj skupini osvojio je grčki reprezentativac Emanule Karalis, koji je kao i Poljak Piotr Lisek preskočio 5.72.

Iz te elitne grupe nagrađivano je 5 motkaša, a među njima je bio i Osječanin Ivan Horvat, koji je zauzeo peto mjesto sa skokom od 5,42 koliko je skočio i naš Ivan Paravac na šestom mjestu.
Njih dvojica naravno imali su najveću podršku domaće publike.

U konkurenciji žena elitne grupe  pobijedila je Carolin Holm iz Danske s preskočenih 4,44 metra

Druga je bila Julijana De Menis Campos iz Brazila, a treća Sonia Malavisi iz Italije od napih predstavnica osma je bila Lana Juriša sa preskočenih 4,1 7 metara.

Sjajna je bila organizacija ovog jakog mitinga u odlično pripremljenoj dvorani malog tunera Gradskog vrta pa su u svi natjecatelji i gosti bili prezadovoljni atmosferom i uvjetima u Osijeku a Slavonija Žito potvrdila je još jednom kako je klub na visokoj razini ne samo natjecateljki nego i organizacijski i to na međunarodnim razinam