STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
18°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

VESELO U GRADSKOM VRTU: Osijek s ponosom dočekao zlatnu Miu Wild

Mia Wild nastavlja nizati uspjeh za uspjehom. Na Europskom olimpijskom festivalu mladih u disciplini 100 metara prepone osvojila je zlatnu medalju i zaslužila čestitke i zahvale brojnih Osječana na svečanom dočeku u Gradskom vrtu.

Osijek s ponosom dočekao zlatnu Miu Wild
Osijek s ponosom dočekao zlatnu Miu Wild

Medalju zlatnog sjaja kući je s Europskog olimpijskog festivala mladih ponijela Mia Wild što je itekako razlog za slavlje. U osječkom Gradskom vrtu uz pjesmu i pljesak dočekali su je brojni Osječani kako bi čestitali mladoj sportašici.

- Zahvaljujem se svima što ste došli, što ste ovo organizirali. Zahvaljujem se i svojim roditeljima, treneru i klubu što mi omogućuju treniranje i potporu kroz cijelu godinu. A što se tiče dojmova s EYOF-a, nisu se još slegnuli, nisam još svjesna zlatne medalje, a i samim time drugog rezultata u Hrvatskoj kroz cijele godine. Također sam bila i blizu državnog no nisam to htjela, htjela sam se boriti samo za medalju i evo uspjela sam, kaže Mia Wild.

Iako je put k zlatu bio trnovit, Mia je u finalnoj utrci istrčala osobni rekord i porazila brojnu konkurenciju. 

- U kvalifikacijama sam se jedva provukla. Znači za stotinku sam ušla u finale i zadnjih deset metara praktički izborila to finale. Nakon toga više nisam očekivala medalju zbog najlošijeg rezultata s kojim sam ušla u finale i iz osme staze, inače najgore staze sam osvojila zlatnu medalju, kaže Mia.

Razloga za ponos ima i njezin trener koji je također zaslužan za ovaj izuzetan uspjeh.

Mia možda nije znala da će uzeti medalju, ali ja sam bio siguran da će u finalu uzeti medalju jer cijele godine treniramo. Zna ona što može i znao sam i ja što može tako da nisam se baš previše iznenadio. Mia možda nije znala da će uzeti medalju, ali ja sam bio siguran da će u finalu uzeti medalju jer cijele godine treniramo. Zna ona što može i znao sam i ja što može tako da nisam se baš previše iznenadio. Što se tiče ovog rezultata. To je drugi rezultat svih vremena u njenoj dobi u Hrvatskoj. Znači ona i njena kolegica Jana Pranjić s 43 i ona s 46. Mia je trenutno četvrta na svjetskim tablicama u poretku 2006. godišta i treća je na poretku europskih tablica, kaže trener Saša Šešum.

A značaj ovakvih rezultata možda najbolje razumije poznati osječki atletičar Robert Seligman koji je u ime grada Osijeka čestitao klubu „Slavonija-žito“ istaknuvši kako je upravo on jedan od najboljih s ovih prostora.

Vi ste naša budućnost. Grad vam stoji na raspolaganju, športski objekti koji se brinu o vašem stadionu, koji se brinu o uvjetima u kojima trenirate i sve što možemo ćemo napraviti da vam osiguramo što bolje uvjete. Bit ćemo jako sretni i ponosni i dočekat ćemo vas uvijek na najbolji mogući način kada dođete s vrhunskim rezultatima, ali isto tako dat ćemo vam podršku kada ne bude rezultata, rekao je Robert Seligman iz Odsjeka za sport Grada Osijeka.

Sudeći prema dosadašnjem uspjehu, za mladu Miu samo je nebo granica, a njen rekord zasigurno će ostati upisan zlatnim slovima u povijest hrvatskog sporta.