STV Live
Ponedjeljak, 27. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

POMS VJERUJE U IGRAČE: HNK Gorica je za NK Osijek novi pravi izazov

Nogometaši Osijeka bit će domaćini i u utakmici 19. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Bijelo-plavi će u nedjelju od 15 sati dočekati sastav Gorice. Uoči te utakmice Osijek je prodao i svog reprezentativnog čuvara mreže Ivicu Ivušića, koji će karijeru nastaviti na Cipru.

HNK Gorica je za NK Osijek novi pravi izazov
HNK Gorica je za NK Osijek novi pravi izazov

Nakon remija protiv Rijeke Osječani žele pobjedu i 3 boda, ali sigurno im neće biti lako jer Gorica se grčevito bori za ostanak i podizanje s posljednjeg mjesta na ljestvici.

Koliko je odlučna i čvrsta momčad novog trenera Željka Sopića, pokazala je uzevši bod prvaku i lideru Dinamu na Maksimiru prošlo kolo.

- Moramo biti u top izdanju u nedjelju da pobijedimo utakmicu, neće biti ni malo lakše nego što je bilo s Rijekom. Ja očekujem jako dobru Goricu. Dosta čvrsta i jaka ekipa pokazali su puno dobrih stvari prošlo kolo protiv Dinama i mi sigurno moramo biti na najvećem mogućem nivou na vrhunskoj razini da pobijedimo utakmicu i vjerujem da ćemo takvi biti, kaže trener NK Osijek Rene Poms.

Trener Poms je suočen i s pitanjem kako mu je raditi na treninzima kad mu malo malo jedana igrač iz početne postave odlazi iz kluba.

- Svi su igrači jako motivirani svi su željni igre, istina da smo izgubili tri važna igrača ali ništa se ne mijenja u treninzima. Svi rade predano i kao trener sam sretan što imamo takve igrače koji se žele dokazati i vjerujem da ćemo sa s njima biti jako uspješni u nastavku prvenstva, kaže Poms.

Osijek je tijekom tjedna izgubio i reprezentativnog čuvara mreže Ivicu Ivušića, koji će karijeru nastaviti na Cipru. S toga na vrata će stati Marko Malenica a ostali igrači trebali bi biti isti oni koji su zaigrali i protiv Rijeke prije 8 dana.

- Naravno da sam spreman. Odlično se osjećam, nisam imao nikakvih ozljeda i jedva čekam utakmicu u nedjelju. Vjerujem u momčad, super radimo na treninzima i vjerujem u pobjedu u nedjelju, kaže vratar Marko Malenica.

Osijek nema problema sa sastavom a u konkurenciju za momčad se vraćaju i Leovac i Čeberko, koji su odradili suspenziju zbog žutih i crvenih kartona. Utakmica Osijek- Gorica igra se u nedjelju u Gradskom vrtu od 15 sati.