STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

ADVENT U VUKOVARU: I u Vukovaru upaljena prva adventska svijeća

U brojnim hrvatskim gradovima pa tako i u Vukovaru, upaljena je prva adventska svijeća koja simbolizira nadu i vjeru. Počele su tako 26. Vukovarske adventske svečanosti te vukovarski Advent. Svijeću je upalio gradonačelnik Ivan Penava uz prigodni program u kojem su sudjelovali učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, članovi Hrvatskog kulturno – glazbenog društva „Dunav”, KUD "Kolo" Vukovar te Klapa "Kaše" iz Dubrovnika.

I u Vukovaru upaljena prva adventska svijeća
I u Vukovaru upaljena prva adventska svijeća

„Sa punom vjerom i nadom upravo u Vukovaru, kada pogledam što je sve iza nas i kako kao grad reagiramo, kako kao sugrađani reagiramo na svakodnevnicu, na situacije, izazove s kojima se suočavamo doista ta nada ima jedan čvrsti temelj prije svega u svima vama, u vašem doprinosu koji svakodnevno dajete za bolji život svojeg grada. Doista uzdignute glave s optimizmom gledam prema vremenima koja su pred nama, a u iščekivanju Božića, rođenja isusa Krista“, kazao je gradonačelnik Ivan Penava.

 Advent u Vukovaru u nastakvu donosi niz sadžaja i aktivnosti za sve uzraste na Trgu Republike Hrvatske, kao i bogatu gastro ponudu. Za sve ljubitelje zimskih sportskih aktivnosti tu je i klizalište koje je kao i korištenje klizaljki besplatno, a radno vrijeme je od 9 do 21 sat, osim petkom i subotom kada je otvoreno do 22 sata.