STV Live
Subota, 02. ožujak 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

STV DOZNAJE: Izmješta se osječki zatvor. Stari Poljoprivredni fakultet na Tenjskoj cesti postaje nova, moderna kaznionica!

Govoreći o brojnim temama o kojima je, prilikom jučerašnjeg posjeta ministra Bačića, s njime razgovarao, župan Osječko-baranjski Ivan Anušić uživo u programu Televizije Slavonije i Baranje rekao je kako se priprema izmještanje kaznonice, odnosno osječkog zatvora koji je sada smješten u Ulici Kardinala Alojzija Stepinca.

Kako je rekao Anušić, vjerojatno će doći do prenamjene  starog Poljoprivrednog fakulteta koji se nalazi na Tenjskoj cesti u novu, modernu kaznionicu sa svim pripadajućim sadržajima koju ona po regulativama Europske komisije mora imati.

"To je jedna norveški fond koji to može financirati, koji ima volju i želju to učiniti. Imovinsko-pravni odnosi su vrlo jednostavni za poriješavati, i mislim da bi mogli vrlo brzo ići u projektiranje. Ne mogu govoriti o datumima, o godinama, ali ako krenemo ove godine i iduću godinu isprojetkiramo, 2025. može biti godina početka izgradnje, rekao je župan Anušić za STV.