STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
24°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

KREĆE NOVA SEZONA: KAN Osijek Cannons u lov na trofej Flag lige kreće iz Osijeka

Za vikend kreće nova sezona Hrvatske Flag football lige. Domaćin prvog turnira je osječki klub KAN Osijek Cannonsi koji će se uz hrvatske momčadi ove sezone boriti za naslov pobjednika i s ekipama iz Sarajeva i Kočevja.

KAN Osijek Cannons u lov na trofej Flag lige kreće iz Osijeka
KAN Osijek Cannons u lov na trofej Flag lige kreće iz Osijeka

U Osijeku na igralištu Elektre u subotu će biti održan turnir grupe Sjever hrvatske Flag football lige. Osijek je poznat kao sjajan organizator ovakvih turnira pa će i ovog puta kraj Drave gledateljima biti priređena razna iznenađenja.

Turnir počinje od 12 sati utakmicom KAN Osijek Cannonsa protiv ekipe Zagreba a onda drugu utakmicu osječki Topovi igraju protiv Bjelovara od 14 i 20.

- Dolaze nam Bjelovar Greenhoursi, Zagreb Petriotsi i Kočevje Wild Hoksi, kako su granice radi korone bile zatvorene pozvali smo Kočevje i Sarajevo Spartansi. Ove godine 7 timova, borimo se za titlu prvaka, prošle godine smo osvojili prvo mjesto u kupu pa vjerujemo da ćemo nastaviti ove godine i da osvojimo neku medalju i u seniorskom flagu, kaže Marin Ljubas (KAN Osijek Cannons).

Osječani se nakon nekoliko sezona slabijih rezultata ponovno slažu i žele iskorak i u seniorskoj momčadi ove bezkontaktne verzije američkog nogometa. No svakako se svakodnevno radi na širenju baze, masovnosti u klubu i kvalitete igračkog kadra.

- Imamo mlađih novih članova, bitno da nam se jezgra standardna zadržala da ćemo ju graditi i dalje. Imamo standardnih 16 igrača koji su već nekoliko godina i mislim da je to dobar temelj za graditi dalje stvari za rezultate, kaže Ljubas.

Natjecanjima će se vratiti i Marin Ljubas nakon jednogodišnje stanke i oporavka od operacije i sigurno će pojačati momčad.

Uz grupu Sjever u ovom natjecanju igraju i momčadi iz grupe Jug a 18. lipnja će se održati Final Four najboljih ekipa, prvoplasirana momčad prvog dijela natjecanja bit će domaćin završnog tunira.

Inače, polako se u ovome sportu vraća kvaliteta i u onoj najatraktivnijoj verziji, Takle, kontaktnom sportu u kojem Osijek Cannonsi imaju titulu prvaka Hrvatske.

Imamo međunarodni turnir u Rovinju gdje 20 timova dolazi, bit će još jedno međunarodno natjecanje i Balkan Football liga u Tacle verziji. Napredujemo i pozivamo i ovim putem svi da dođu na naš turnir da prvo pogledaju kako to izgleda, a onda nam se i priključe, kaže Ljubas.

Podrška gledatelja sigurno će biti vjetar u leđa i osječkim Topovima.