STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
29°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

AMERIČKI NOGOMET: KAN Osijek Cannonsi vode u FLAG ligi i ciljaju prema tituli

Uspješna je sezona za igrače američkog nogometa iz Osijeka, koji će za vikend biti domaćini Inter divizijskog turnira u Flegu. Osječani stvaraju jaki momčad i imaju najveće rezultatske ciljeve u ovoj verziji američkog nogometa.

KAN Osijek Cannonsi vode u FLAG ligi i ciljaju prema tituli
KAN Osijek Cannonsi vode u FLAG ligi i ciljaju prema tituli

Osječani su nakon 3 odigrana turnira prvi u skupini Sjever, a prvi su i u ukupnom poretku i imaju realne izglede boriti se za naslov prvaka do samog kraja prvenstva.

Osječani su, kažu, čak iznenadili i same sebe, jer imaju najbolju obranu u ligi sa samo pet primljenih touch downa do sada.

Uvertira u novu sezonu je bio kup prošle godine koji smo osvojili i jednostavno smo promijenili koncept i obrane i napada i napravili dobar posao i nakon 3 turnira smo na ukupnoj tablici, u grupi sjever smo prvi, imamo 4 pobjede i jedan poraz, i to slučajno, ali stvarno imamo velike šanse ove godine i mislim da smo svakako u finalu, kaže Marin Ljubas, predsjednik KAN Osijek Cannons.

Recept za uspjeh do sada je, vjeruje i Ljubas, to što je momčad konačno ostala na okupu od prošle sezone a i on se sam vratio na teren nakon ozljede. Klub su svake godine napuštali igrači, a sada je, već se to po igri vidi, stvorena ekipa za naslov prvaka. Imaju jednu titulu Osječani već u juniorskoj konkurenciji, te trofej u Kupu seniora a sada nedostaje samo još i naslov prvaka kod seniora.

- Nadamo se svi u klubu tome jer zaista imamo realne šanse. Moramo napomenuti zadnje 4 godine prvak je bio Split, mi smo ih uvjerljivo dobili na zadnjem turniru a oni se ne dobijaju lako, i to je dokaz kako smo jaki ove sezone, jako dobro radimo i igramo ove sezone, kaže Ljubas.

A taj dobar rad i igru mogu vidjeti i svi ljubitelji ovoga sporta i gledatelji već u subotu na igralištu Elektre. Naime, Osijek je domaćin Inter divizijskog turnira, gdje će na dva terena biti odigrano ukupno 8 utakmica. Uz hrvatske klubove, bit će gosti ponovno i ekipe iz Sarajeva, Kočevja, a Cannonsi prvi susret igraju s Dubrovnik Sharksima od 11 sati.