STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

GRAD BOGATIJI ZA JOŠ JEDNO MODERNO PARKIRALIŠTE: Kraj problema vukovarskih stanara: završeno novo parkiralište

Grad Vukovar bogatiji je za još jedno moderno parkiralište, ovoga puta u Dunavskoj ulici. A stanari stambenih zgrada Dunav 1 i 2 na raspolaganju imaju 32 nova parkirna mjesta kojih je do sada manjkalo.

Kraj problema vukovarskih stanara: završeno novo parkiralište
Kraj problema vukovarskih stanara: završeno novo parkiralište

Vukovarski stanari konačno su dobili novi parking. 32 nova parkirna mjesta, od kojih su 4 za osobe smanjene pokretljivosti, pristupna cesta, nogostup, nova kolnička, vertikalna i horizontalna signalizacija čine moderno parkiralište u Dunavskoj ulici.

- Kao što vidite, gradska uprava grada Vukovara je na terenu. Otvaramo projekte koje smo započeli tijekom prošle godine, tako da se nalazimo kod zgrada Dunav 1 i Dunav 2, odnosno Dunavske ulice, gdje zapravo, nakon uloženih 1.700.000 kuna iz gradskog proračuna, sklopili smo ugovor s tvrtkom Cestorad d.d. koja je dovršila radove i evo konačno otvaramo novo parkiralište, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Pa ja, kao stanar, sam zadovoljan. Prije toga, ja sam se vratio 1999.,  bilo je nešto parkinga, ali nije bilo ljudi. Sada je toga previše ljudi, previše vozila, dođu od svakale, parkiraju, kaže stanar Franjo Ileš.

Budući da je riječ o zgradama sa dosta stambenih jedinica u svom sastavu i lokaciji u središtu grada, ovaj je projekt bio prijeko potreban. A s dolaskom proljeća doći će i novi projekti.

- Ono što već sada možemo najaviti, za što imamo suglasnost od konzervatora, da već na proljeće kroz par mjeseci, krećemo sa realizacijom sanacije prostora bivše gradske tržnice, odnosno u samom centru grada. Tamo je u planu privremeno parkiralište, koje će prema dokumentaciji, brojati oko 70 parkirnih mjesta, kaže zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

Tim će projektom svim vozačima omogućiti parkiranje u neposrednoj blizini centra grada. A novoizgrađeno parkiralište u Dunavskoj  nastalo je prema uputama gradskih stručnih službi, ali i na zamolbu građana Vukovara.