STV Live
Srijeda, 07. lipanj 2023.
16°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Osječko-baranjska

NA MJESTU STAROG DRUŠTVENOG DOMA: Ladimirevačke udruge svoje će mjesto u Domu kulture Fabijan Šovagović dobiti kroz 18 mjeseci

Otkako je prije više od deset godina srušen društveni dom, mještani Ladimirevaca nemaju primjereno mjesto za rad kulturnih i drugih udruga. O izgradnji novog slušali su godinama, a gradonačelnik Valpova Matko Šutalo ističe kako će Dom kulture Fabijan Šovagović konačno biti izgrađen u sljedećih 18 mjeseci.

Ladimirevačke udruge svoje će mjesto u Domu kulture Fabijan Šovagović dobiti kroz 18 mjeseci
Ladimirevačke udruge svoje će mjesto u Domu kulture Fabijan Šovagović dobiti kroz 18 mjeseci

Na ovoj lokaciji, na mjestu starog društvenog doma koji je zbog lošeg stanja srušen prije više od deset godina, niknut će novi. Dom kulture u Ladimirevcima nosit će ime po Fabijanu Šovagoviću.

Gdje će udruge iz mjesta, KUD, ribiči, sve ostale udruge koje djeluju u selu a bave se kulturom, sportom i ostalim aktivnostima imati svoj adekvatan prostor za rad. A naravno, obzirom da je Fabijan Šovagović iz Ladimirevaca, odat ćemo počast našem poznatom hrvatskom glumcu, kaže Matko Šutalo, gradonačelnik Valpova.

U Domu će biti smještena i spomen soba Fabijana Šovagovića. Želja je selo tako i brendirati. Dom je i ranije bio najavljivan, ali problem je uvijek bilo zatvoriti financijsku konstrukciju. Grad je nedavno potpisao ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, što bi moglo pokriti četiri milijuna od ukupno sedam i pol milijuna kuna, kolika je procijenjena vrijednost projekta.

U razgovorima smo i sa Županijom. Kao što smo isfinancirali ovaj vatrogasni dom u Ladimirevcima sa Županijom u omjeru 50:50, vjerujem da će nam uskočiti ovdje s nekim dijelom u proračunu za iduću godinu, dodaje Šutalo.

Dom kulture Fabijan Šovagović trebao bi biti završen u roku od osamnaest mjeseci.