STV Video
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Lekcije iz mediteranske kuhinje chefa Hrvoja Zirojevića i u Osijeku
U tajne dalmatinske kuhinje buduće je kuhare u osječkoj Ugostiteljsko-turističkoj školi uputio poznati splitski chef Hrvoje Zirojević. Kako je izgledala kulinarska lekcija donosimo u prilogu.
Okusi prave dalmatinske spize na tanjuru. Današnji meni –kompot od tune, rolice punjene guščjom jetrom i murinom. Male tajne velikih majstora, kao što je slučaj kod splitskog chefa Hrvoje Zirojević temelje se jednostavnom, a učinkovitom receptu – bogatom iskustvom i izvornim okusima Mediterana.
Bilo da jelo dolazi iz plave ili zelene Hrvatske, u njegovoj kužini, kako sam kaže vrijede stroga pravila jer je za vrhunski gastro doživljaj presudna kombinacija strasti i discipline.
Nema teorije bez prakse i obrnuto, ističu u školi.
Radionice kuharstva za učenike provodi Regionalni centar kompetentnosti u Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku u okviru projekta RCK VirtuOS.