STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Crna kronika

''TRAKAVICA JE DOBILA EPILOG'': Mario Radić komentirao razvoj situacije oko ''Drave International'': ''Prema našim istragama, dosta je zagađenog terena''

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić komentirao je novi razvoj situacije u slučaju "Drava International" nakon uhićenja Zvonka Bedea. Kazao je kako trakavica oko ekološke katastrofe konačno dobiva epilog, te kako je Domovinski pokret od početka tu temu gurao u eter, iako ju je većina, smatra Radić, htjela prikriti, odnosno zataškati.

Mario Radić komentirao razvoj situacije oko ''Drave International'': ''Prema našim istragama, dosta je zagađenog terena''
Mario Radić FOTO: Domovinski pokret

- Tadašnji župan Ivan Anušić krenuo je vrlo oštro i hrabro, međutim nakon packe koju je dobio iz Zagreba, nije više to gurao. U prvom redu, epilog je trebao biti taj u kojemu bi vidjeli koliko je zagađeno oko nas. Mi smo radili neke svoje interne istrage. Dosta je zagađenog terena oko Osijeka. Posebno pitanje je što je sa silnom zemljom u blizini Drave, rekao je Mario Radić, koji je komentirao i upravu svog prezimenjaka na čelu Grada.

- Grad Osijek uopće nije htio prihvatiti raspravu o tome, kao da se to na Marsu dogodilo. To je nedopustivo da gradonačelnik Osijeka ne želi niti raspravu imati o nečemu što je moglo uništiti proizvodnju hrane. To govori o tome kakva je ta vertikala. Kada nekome u Zagrebu ne odgovara da se priča o tome što je u Slavoniji, onda oni poslušno to prihvate. Kada treba dignuti glas za građane Slavonije, onda ih nema nigdje. Isključivo se prati stranačka politika, i to nas dovodi tu gdje jesmo, kaže Mario Radić.

Domovinski pokret, kaže Radić, govorio je na konferencijama o problemu dozvola.

- Po našim saznanjima, tu ima jako puno nepravilnosti, ali ostavimo da pravosudni organi svoje naprave. Pozivam sve, u ovom trenutku prije svega Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Županiju i Grad, neka pokrenu ispitivanje tla i zraka, da vidimo gdje mi to živimo i kakva je šteta učinjena, zaključio je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta.