STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

STV Video

ODRŽANA TREĆA PROBA: Maturanti će Quadrillom ponovno rasplesati gradske ulice

Trg Vatroslava Lisinskog postao je plesni podij za brojne osječke maturante. Nakon dvije godine, učenici završnih razreda srednjih škola vraćaju se u „staro normalno“ pa će tako i ove godine zaplesati francuski dvorski ples – Quadrillu.

Maturanti se punom parom pripremaju da i ove godine rasplešu ulice što su pokazali na trećoj probi plesanja Quadrille. Plesat će se u šest gradova Osječko-baranjske županije, a povratak te maturantske tradicije razveselio je učenike koji s nestrpljenjem iščekuju plesom ispratiti završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Uz maturante, uzbuđenje ne kriju ni treneri koji ih redovito pripremaju da zadnji dan pokažu sve od sebe.

- Očekivali smo da neće biti spremni, da neće znati, ali stvarno su bili dosta pripremljeni. Mislim da profesori su dosta dobar posao odradili ove godine. Falilo je, osjetilo se da nije bilo i mislim da je to jedna lijepa tradicija koja bi se trebala nastaviti, kaže voditeljica plesnog kluba DND Svjetlana Sireta.

Quadrilla se tradicionalno pleše u sklopu projekta ispraćaja maturanata koje provodi Osječko-baranjska županija zajedno s agencijom „Koncert“, a ove godine plesat će se 25. svibnja točno u podne.