STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

NEVIĐENO DOBRA UTAKMICA: Mierez izronio iz magle i zabio za pobjedu Osijeka nad Dinamom!

Osijek je u maglovitom derbiju u Gradskom vrtu slavio protiv Dinama u utakmici 15. kola SuperSport HNL-a! Bila je to sadržajna utakmica, odlična predstava Bijelo-plavih u kojoj se, na žalost, malo toga vidjelo zbog guste magle, posebice u drugom poluvremenu. No pamtit će se 85. minuta kada je za pobjedu Osijeka zabio Ramon Mierez. Svakako treba spomenuti i odličnog Ivušića koji je fantastičnim obranama pokazao zašto Dalić računa na njega. Osijek je u petoj minuti nadoknade zabio još jedan pogodak, no on je poništen.

Mierez izronio iz magle i zabio za pobjedu Osijeka nad Dinamom!
Gradski vrt

Iako su uvjeti bili na rubu regularnosti, više od 7600 gledatelja moglo je uživati u atmosferi derbija, ali malo tko je mogao vidjeti nogomet od guste magle. A to je doista šteta, jer bio je to jak agresivan, okomit i napadački Osijek u borbi protiv velike momčadi koja igra Ligu prvaka.

Pobjeda Bijelo-plavih i gol Miereza došli su samo kao plod cijele utakmice u kojoj je domaćin bio bolja momčad.

- Mislim da je ovo za nas bila jako teška utakmica, ali i jako velika i zaslužena pobjeda. Jako smo htjeli ovu pobjedu, počeli smo hrabro, s dva napadača. Želim uvijek takav nogomet, igrali smo odlično prvih 25 minuta, imali smo dobre šanse, imali smo stativu Belje i još jednu šansu, Laslove šuteve... Jako velika pobjeda za nas i jako važna 3 boda, kaže trener NK Osijek Rene Poms.

Prvo poluvrijeme Osijek je bio puno svježiji, puno bolji, hitriji, opasniji za gol, puno su bili agresivniji od nas, nas je očito svladao umor, tih 27 utakmica je došlo na naplatu i sad smo u situaciji da igramo svaka 4 dana vrlo jake utakmice, kaže trener GNK Dinamo Ante Čačić.

Osijek igra hrabro pod vodstvom trenera Pomsa, ali trener Bijelo-plavih ne opterećuje se stanjem na ljestvici i prognozama, gdje će ovakva igra na kraju odvesti njegovu momčad.

-  Liga je jako zanimljiva i bit će. Nama nije važno s kim igramo, je li to Dinamo, Hajduk ili Slaven Belupo i Istra. Idemo svaku utakmicu jako, svaku utakmicu na pobjedu, radimo vrijedno svaki trening svakog dana i tako ćemo se pripremati i za sljedeće kolo i susret s Hajdukom u Splitu idemo i tamo pobijediti Hajduk, kaže Poms.