STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Vukovarsko-srijemska

''GRAD ULAŽE U SPORTSKU INFRASTRUKTURU'': Mlade uspješne vukovarske sportaše primio gradonačelnik Penava

Mlade vukovarske sportske nade Luku Čarapovića, Bornu Radića i Petra Kovača, zbog svojih uspjeha primio je gradonačelnik Ivan Penava. Osim što im je čestitao, istaknuto je kako Grad kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu, s posebnim naglaskom na rekreaciju.

Mlade uspješne vukovarske sportaše primio gradonačelnik Penava
sv

Prvi državni prvak u plivanju iz Plivačkog kluba Vukovar, dolazi iz Osijeka. Luka Čarapović zbog boljih uvjeta svakodnevno putuje na vukovarske bazene. Kaže, dok je bio u osnovnoj školi bilo je lakše, sada kao srednjoškolac mora se više truditi kako bi uskladio obaveze, no pred njim je sudeći po rezultatima svijetla budućnost. Za uvjete u klubu, ističe kako su jedni od najboljih u Hrvatskoj.

- Prvi državni prvak u plivanju iz Plivačkog kluba Vukovar, dolazi iz Osijeka. Luka Čarapović zbog boljih uvjeta svakodnevno putuje na vukovarske bazene. Kaže, dok je bio u osnovnoj školi bilo je lakše, sada kao srednjoškolac mora se više truditi kako bi uskladio obaveze, no pred njim je sudeći po rezultatima svijetla budućnost. Za uvjete u klubu, ističe kako su jedni od najboljih u Hrvatskoj, kaže mlađi juniorski državni prvak u disciplini 50 metara leđno Luka Čarapović.

Osim prvog mjesta u disciplini 50 metara leđno, sa prvenstva u Rijeci vratio se i s brončanom medaljom u disciplini 100 metara mješovito.

Njega i članove Šahovskog kluba „Slaven“, Bornu Radića, također pobjednika, ali na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 12 godina, i Petra Kovača, koji je na Božićnom brzopoteznom turniru pobijedio starije kolege i osvojio prvi seniorski turnir, primili su u Gradskoj upravi.

- Šahom sam se počeo više baviti u drugom razredu, ali sam prije igrao s obitelji, i to mi je bila kao neka igra, kaže pobjednik pobjednik na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatska u ubrzanom šahu Borna Radić.

Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je uspješnim mladim sportašima, i kazao kako Grad ciljano ulaže u sportsku infrastrukturu.

- Svjedočili ste i tartan stazi, i novom stadionu samom središtu grada. Slušajući upravo te mlade, nastavili sa skejt i BMX parkom, trenutačno nam je u fazi izvođenja radova na prvom natkrivenom boćalištu, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Nova filozofija, posljednjih je godina, preusmjeriti milijune koji su odlazili na natjecanja upitnih rezultata, u raznovrsnu sportsku infrastrukturu, s posebnim naglaskom na rekreaciju, poručio je gradonačelnik.