STV Live
Ponedjeljak, 27. svibanj 2024.
16°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

TUGA I JAD UMJESTO SIGURNOSTI I POVJERENJA: MOŽEMO! traži ostavku načelnika PU osječko-baranjske

Platforma MOŽEMO iz Osijeka traži ostavku načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, uz poruku kako je važno doći do podataka što se dogodilo Mihaeli Berak

MOŽEMO! traži ostavku načelnika PU osječko-baranjske
emo

Pitaju kako to da se policija o slučaju prvi put oglasila nakon 16 sati i to s nejasnim informacijama, te kad se iz medija vidjelo da počinitelj nije govorio istinu, da je mijenjao iskaze, kako to da policija djelo nije kvalificirala kao ubojstvo što je na kraju učinio DORH. U MOŽEMO smatraju da su to sve indicije o mogućem pokušaju zataškavanja što ih je ponukalo na reakciju.

- Zahtjevamo, tražimo, očekujemo, nadamo se, da će načelnik Policijske uprave osječko-baranjske dati ostavku bilo da se tu radi o pokušaju zataškavanja, bilo da se radi o nemuštosti samo u komunikaciji prema javnosti, a kamoli u nemuštosti u samom istražnom postupku netko odgovornost za to mora uzeti. Inzistiramo i jako nam je važno da se napravi objektivna, učinkovita i brza istraga o svim okolnostima pod kojim je ustrijeljena i ubijena Mihaela Berak, kazala je Katarina Kruhonja, politička platforma MOŽEMO! Osijek.

Ako se istraga ne provede u kratkom roku, odgovornim ćemo smatrati ministra Božinovića te tražiti i njegov opoziv, zaključila je Kruhonja.