STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho

Osječko-baranjska

22. OŽUJKA U DVORANI GRADSKI VRT: Nakon 16 godina Porin se vraća u Osijek

Nakon 16 godina dodjela najvažnije hrvatske glazbene nagrade vraća se u Osijek. Dvadeset i deveti po redu Porin održat će se 25. ožujka u sportskoj dvorani Gradski vrt, uz sudjelovanje najboljih hrvatskih glazbenika i brojne popratne sadržaje.

Nakon 16 godina Porin se vraća u Osijek
Porin

 

Za nešto malo više od dva mjeseca osječka sportska dvorana Gradski vrt postat će središte hrvatske glazbe. Nakon šesnaest godina dodjela glazbene nagrade Porin ponovno će se održati u Gradu na Dravi uz sudjelovanje najboljih hrvatskih glazbenika. Ideja Porina je da svake godine putuje po Hrvatskoj, no od 2006. organizira se uglavnom u gradovima Dalmacije te Zagrebu, a sada nam je drago da se vraća u Osijek, istaknuli su čelnici glazbene nagrade.

- Zapravo nas veseli nakon dvije godine koje smo imali na samoj televiziji, prvo u studiju, a potom i open air prvi put Porin prošle godine, da ćemo zapravo opet doći u dvoranu, gdje će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje zaslužuje, dakle s vrhunskom produkcijom koju sad već možemo najaviti, sa najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima iz tekuće godine, odnosno iz 2021. godine, kaže izvršni direktor Porina Davor Drezga.

 

Najavio je i kako će se osim same dodjele nagrade u Osijeku održati i Tjedan Porina od ponedjeljka 21. ožujka do petka 25., a kada će biti organizirane tribine, predstavljanja knjiga, koncerti, i zabave. Dobra vijest za ljubitelje glazbe je i da će, kako sada stvari stoje s epidemiološkim mjerama, biti omogućeno i praćenje dodjele glazbenih nagrada uživo.

- Trenutna situacija s današnjim danom je da se mjere za kulturne programe nisu mijenjale, odnosno da je na snazi ono što je bilo i prvog rujna, tako da za sad uz važeće COVID putovnice ili negativne testove, uz nošenje maski u tom trenutku ili ne i određeni razmak vjerujem da ćemo moći organizirat Porin i s malobrojnom publikom, i sa svim nominiranim izvođačima i organizacijom kao takvom, kaže Drezga.

 

Najavljujući dodjelu glazbenih nagrada gradonačelnik Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako je ovo nakon organizacije Rukometnog kupa te najljepšeg adventa u Hrvatskoj još jedan poticaj turizmu grada.

- Nedavno smo dobili podatke da smo u odnosu na rekordnu predpandemijsku 2019. godinu u Osijeku imali 7% više noćenja ove godine u prosincu nego te 2019. godine ja sam siguran da će i Porin doprinijeti ožujku tim rezultatima da se poveća. Pobijedili smo u nagradi za najbolji advent, dakle digli smo turističku ponudu, kaže gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

 

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako i grad i županija imaju iskustva u organizaciji velikih manifestacija te kako će se potruditi i oko Porina.

- Drago nam je da smo dobili priliku i da sudjelujemo zajedno i Grad Osijek i Osječko-baranjska županija u realizaciji ovog velikog projekta koji će biti izuzetno zahtjevan, a koji će naravno nama donijeti i ono sve što je rekao gradonačelnik, i vidljivost i na neki način turistički potencijal koji će se razvijati kroz ovakve i slične manifestacije, a o Porinu naravno ne moramo puno govoriti, kaže župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Što se pak tiče same glazbene nagrade završen je prvi krug prijedloga i uskoro kreću prvi i drugi krug glasanja, dok će nominacije biti sredinom veljače u Zagrebu. Nakon toga, do kraja veljače znati će se nominirani, kao i glazbenici koji će sa svojim izvedbama sudjelovati na dodjeli.