STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
6°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

NOVI PROJEKT GRADA: Našičani treće životne dobi na „Kavi s gradonačelnikom“

U našoj zemlji popiti kavu s gradonačelnikom jednog grada najčešće je privilegija koju imaju rijetki, no ne i u Našicama. Tamo su, naime danas građani treće životne dobi imali priliku svoje probleme, pitanja i inicijative uputiti izravno gradonačelniku Krešimiru Kašubi u okviru novog projekta Grada Našica pod nazivom Kava s gradonačelnikom.

Od dodatnih sadržaja za umirovljenike, preko konkretnih komunalnih problema pojedinih našičkih naselja do životnih problema vezanih uz račune i režije, pitanja koja su Našičani treće životne dobi uputili gradonačelniku uz jutarnju kavu bila su brojna. Neki se problemi mogu riješiti, a neki nažalost nisu u njegovoj nadležnosti, no svi se slažu, kava s gradonačelnikom bila je pun pogodak.

Projekt Kava s gradonačelnikom nastao je na tragu prijašnjeg druženja tada novoizabranog gradonačelnika Kašube s mladima na početku mandata. I tada su nastale brojne kvalitetne inicijative, neke od kojih su danas već zaživjele, a u gradskoj upravi odlučili su svoja vrata sada otvoriti i starijim sugrađanima.

 

Gradonačelnik je istaknuo i kako će posebne napore uložiti kako bi pomogli svojim starijim sugrađanima u razdoblju koje dolazi, a koje će zasigurno zbog inflacije i poskupljenja energenata donijeti nove izazove.

Među brojnim pitanjima građana treće dobi našlo se i nekoliko inicijativa, a neke od njih uskoro bi čak mogle biti i usvojene.

U gradskoj upravi najavljuju kako će projekt Kava s gradonačelnikom nastaviti i u budućnosti, te kako će priliku da svoja pitanja, prijedloge i inicijative iznesu dati i drugim građanima.