STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
16°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

PUMA: Nastavlja se program usavršavanja menadžera i edukacije o EU projektima

U modernom poslovnom svijetu nužno je stalno učenje i usavršavanje. Već godinama poduzetnicima na području Osječko-baranjske županije to omogućuju seminari iz Programa usavršavanja menadžera Hrvatske udruge poslodavaca, a od samoga početka sufinancira ih Županija. Danas je potpisan novi jednogodišnji ugovor, kao i ugovor o provedbi seminara za upravljanje EU projektima na osječkom Ekonomskom fakultetu s kojim se krenulo prošle godine.

Nastavlja se program usavršavanja menadžera i edukacije o EU projektima
Nastavlja se PUMA program usavršavanja menadžera i edukacije o EU projektima

Potpisi koji znače novi vjetar u leđa poduzetničkom usavršavanju i edukaciji. Osječko-baranjska županija će i u sljedećih godinu dana sufinancirati seminare

iz HUP-ovog PUMA programa u Osijeku, ali i provedbu seminara za upravljanje EU projektima na osječkom Ekonomskom fakultetu.

Danas smo potpisali ugovore vezano za suradnju s Ekonomskim fakultetom, ali isto tako i s Hrvatskom udrugom poslodavaca gdje želimo dodatnim edukacijama osnažiti i naše poduzetnike, ali isto tako dati dodatan zamašnjak svima onima koji žele sudjelovati u cjeloživotnom obrazovanju, zamjenik župana osječko-baranjskog Josip Miletić.

Vrijednost ugovora kojeg potpisujemo s HUP-om u provedbi programa PUMA je 4 tisuće eura i kroz ovaj program HUP je u obvezi educirati minimum 80 polaznika. Drugi projekt kojeg provodimo u suradnji s EFOS-om i također s HUP-om vrijedan je oko 6 i pol tisuća eura i njega zajedno sufinanciraju OBŽ i HUP. Ekonomski fakultet provodi edukaciju za 20 polaznika. Nadamo se da će ovi projekti dati dodatan doprinos cjelokupnom gospodarskom razvoju naše Županije, kaže pročelnica UO za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović.

Nadaju se tome i iz Hrvatske udruge poslodavaca i osječkog Ekonomskog fakulteta.  

Drago mi je da Županija prepoznaje potrebu cjeloživotnog obrazovanja, koje nam je potrebno uvijek, i drago nam je da prepoznaje potrebu obrazovanja u specifičnom području EU fondova, koji su svakako jedan od potencijala razvoja našeg gospodarstva, kako županije , tako i regije, kaže dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković.

Sa seminarom o EU projektima krenulo se prošle godine, a iskustva su izvrsna, tvrde s fakulteta. Obuhvaćen je cijeli proces, od prepoznavanja natječajnih prilika do pisanja projektne prijave, provedbe i evaulacije projekta.

Kada je riječ o PUMA programu on se u HUP-u provodi već 19. godinu zaredom, a od samoga početka sufinancira ga Županija.

PUMA program se sastoji od različitih paleta tema, koje su uvijek aktualne. Samo prošle godine 20 edukacija prošlo je 600-tinjak naših članova, što samo govori o interesu i o potrebi tih seminara, budući da su vezani uz teme kojih nema na tržištu, kaže dr. sc. Ivan Sarić, direktor HUP Regionalnog ureda Osijek.

Sadržaj seminara kroz godine se mijenjao, no u HUP-u ističu kako je uvijek bio u skladu sa zahtjevima svojih članova.