Za nepuna dva tjedna Osijek ponovno postaje nacionalno središte ponajboljih vina i vinske kulture.
U dvorani Gradski vrt kroz dva dana očekuje se naime oko 100 izlagača - vinara iz Hrvatske i inozemstva, brojne radionice, poznati enolozi i još puno toga.
O graševini će govoriti i jedan od najpoznatijih vinskih autoriteta u svijetu – fransuski master somellier Erik Zwiebel. Graševina zaslužuje promociju svjetskih ambasadora, koji će svoja iskustva i dojmove ovom prilikom podijeliti s domaćom publikom, ističu organizatori.
- Taj jedan splet suradnje je jako važan kako bismo svi ići mogli u globalno msmejru a to je enogastronomija kao glavni motiv dolaska i turističkih putovanja. Slavonija se tu jako dobro pozicionirala jer je jedna od prvih asocijacija na samu Slavoniju i Baranju jest hrana. Uz hranu najbolje ide vino, kaže direktorica TZ Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.
- Ovdje se događaju pozitivne stvari kada govorimo o vinima. Sigurno da kvaliteta vina tome svjedočimo desetak godina raste iz godine u godiunu i ovo je događaj koji grad Osijek svakako podržava jer će privući veliki broj posjetitelja u grad Osijek i promovirati naš grad Osijek, kaže zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.
Osim vina, na dvodnevnom će se sajmu na kulinarskom showu moći kušati i razne gastro delicije Slavonije i Baranje za čiju je promociju zadužena Ugostiteljsko-turističke škole u osijeku. Na sajam se neće moći bez COVID potvrde i PCR testova, a manifestacija traje 28. i 29. siječnja od 15 sati do 21 sat.