STV Live
Ponedjeljak, 27. svibanj 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

NOGOMET: NK NAŠK uvjerljivo osvojio 16. Memorijal Vlade Liovića

NK NAŠK iz Našica pobjednik je 16. Memorijala Vlade Liovića. NK Olimpija i ove je godine organizirala turnir četiri kluba u spomen na trenera koji je dao svoj doprinos u klubovima koji svake godine nastupaju u osječkom Donjem gradu.

NK NAŠK uvjerljivo osvojio 16. Memorijal Vlade Liovića
NK NAŠK uvjerljivo osvojio 16. Memorijal Vlade Liovića

16 godina zaredom NK Olimpija daje počast svom bivšem treneru i djelatniku Vladi Lioviću, a koji je ostavio dubok trag i u klubovima NK Grafičar Vodovod, Đakovo Croatia i NAŠK Našice. Ta četiri kluba sastala su se i ovog puta na igralištu NK Olimpije na Zelenom polju.

- Ovaj memorijal je zapravo generalka pred početak sezone, za ovu sezonu smo oformili potpuno novi redizajnirani igrački kadar, a mnogo smo toga napravili za školu nogometa i općenito oko kluba, kaže predsjednik NK Olimpija Mario Iličić.

Klub u donjem gradu doista proživljava novu mladost s agilnom i mladom upravom, dižu se na svim razinama, a u klub se vraćaju i poznata nogometna imena i kao igrači i kao treneri.

Naša glavna ambicija je zapravo škola nogometa, da ju dignemo na pravu razinu jer je to naš bazen za budućnost i tu smo doveli dosta poznatih imena, Milan Đuričić, Zvonimir Kolak, Jurica Pranjić, Stipe Bubalo, Domagoj Berečić, tako da želimo tu dobiti rasadnik talenata, mislim da su oni jamstvo da će biti dobra budućnost i stvaranje novih talenata samo se treba strpiti neko vrijeme i uvjeren sam da će biti tako, kaže Iličić.

Što se memorijala Vlade Liovića tiče 16. izdanje pripalo je uvjerljivo trećeligašu NK NAŠKu iz Našica, koji je sa visokih 8-0 u finalu svladao domaću Olimpiju.

Mihael Tomić je zabio 4 pogotka bio je i najbolji strijelac turnira, dok su i ostale dvije nagrade ponijeli igrači NAŠKA.

Najbolji vratar je Marijo Banović, a najbolji igrač Marin Kuzminski.

Zadovoljni smo rezultatom, ali više i igrom nego rezultatom. Odigrali smo još te dvije generalne utakmice ispalo je super, zadovoljni smo domaćinima kako su nas ugostili i sve imamo visoke ciljeve u sljedećoj sezoni. Došlo je dosta iskusnih novih i mladih igrača i uprava i mi smo si zadali visok cilj ove sezone, kaže Marin Kuzminski (NK NAŠK Našice).

Dodajmo i kako je treće mjesto pripalo Đakovo Croatiji koja je s 2-0 bila bolj a od Grafičar Vodovoda.

Inače, slijedi daljnji razvoj i uspon NK Olimpije koja trenutačno igra 5. rang hrvatskog nogometa, a želja je stabilizirati klub, koji će nagodinu slaviti veliki jubilej 100 godina postojanja.

Za kraj poruka svima kojima je ljubičasta boja u srcu:

Svim bivšim igračima, simpatizerima i navijačima Olimpije je poziv otvoren i zapravo želimo da se pridruže kroz ovih godinu dana i  proslave 100 godina kluba, kaže Iličić.