STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
9°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

MEMORIJAL BLAGO ZADRO: NK Osijek poražen od Širokog Brijega na Memorijalu Blage Zadre

HNK Vukovar 1991 po 9. put zaredom organizator je Memorijalnog turnira Blago Zadro. Na stadionu u Borovu naselju svake godine sudjeluje klub domaćin, sada član 1. Nogometne lige te NK Osijek, ali i Široki Brijeg iz BiH. Ove sezone na turniru nastupa i hrvatski prvoligaš trenera Zorana Zekića, Slaven Belupo.

NK Osijek poražen od Širokog Brijega na Memorijalu Blage Zadre
Memorijal Blago Zadro

Na devetom memorijalu Blage Zadre u Vukovaru na stadionu u Borovu naselju nema ove godine  prošlogodišnjeg osvajača, Cibalie koja je danas igrala prvenstvenu utakmicu.

Inače, na dosadašnjih osam memorijala dominirao je Široki Brijeg, koji je sedam puta zaredom bio pobjednik, a niz mu je prošle godine prekinula Cibalia. Domaćin turnira u spomen na heroja domovinskog rata i ove je godine bio Vukovar 1991. koji je sjajno ušao u sezonu prve lige ove sezone, odnosno drugog ranga natjecanja u Hrvatskoj.

- Samo da vam kažem da smo mi u četvrtak igrali prvenstvenu utakmicu i ovdje je rezultat u zadnjem planu. Mi samo želimo nastaviti tradiciju da se turnir dugo održava i da naša djeca znaju što su ljudi prošli u Domovinskom ratu. Bitno je sudjelovati i družiti se s ljudima pogotovo našim klubovima prijateljima, kaže Dražen Pernarsportski direktor HNK Vukovar 1991.

- Uvijek je lijepo u našu lijepu Slavoniju. Ovdje malo se pripremamo, igramo u mix sastavu. Neki će igrači dobit više prilika, neki manje, ali svakako je lijepo tu nastupiti u našoj lijepo Slavoniji, kaže Mihel Kuprešak iz NK Široki Brijeg.

Na turniru je prvi put sudjelovao i trener Zoran Zekić ali ne kao trener Osijeka već sada Slaven Belupa.

Prvo moram reći da mi je drago da smo dobili uopće pozivnicu za ovaj turnir, da možemo odati počast velikanu Domovinskog rata. Mi imamo problema dosta sa izostancima, ozlijeđenim igračima, pa ćemo danas svima ostalima dati prigodu da se pokažu na najbolji mogući način, kaže Zoran Zekić, trener NK Slaven Belupo.

Široki je u prvoj utakmici slavio protiv Osijeka s 3-2 u dosta zanimljivoj utakmici u kojoj su plavi iz Širokog kažnjavali greške Osijeka u obrani, a onda u drugom dijelu igre Osijek uz bolju igru ipak samo smanjio rezultat na 3-2 golom Topčagića.

Mierez je za Osijek zabio s 11 metara za 1-0, kasnije se ozlijedio vratar Malenica pa je na gol stao mladi Marić, koji je nespretno primio gol za 1-1 a onda vrlo brzo još dva gola zabili su Široko Briježani preko Kulića i Vejića.

Totalno ne mogu biti zadovoljan ovom utakmicom, posebice u prvom poluvremenu gdje smo jako puno griješili posebice u obrani. Kada napravite pogrešku jednu to i nije toliko problem, ali kada imate takvu reakciju poslije te pogreške to je nedopustivo i o tome ćemo morati razgovarati i nikako mi ne ide u glavu kako smo tako reagirali poslije te greške i primili još dva gola. Ne mogu biti zadovoljan ovom utakmicom, kaže trener NK Osijek Rene Poms.

U drugoj utakmici nastupili su Vukovar 1991. i Slaven Belupo a sutrašnje finale igra se od 16 sati dok će se utakmica za 3. mjesto igrati od 13 sati.