STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
11°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Vukovarsko-srijemska

HLADNO BLAGDANSKO VRIJEME BIT ĆE IM MALO TOPLIJE: Od 1. prosinca isplate božićnica vukovarskim umirovljenicima

Vukovarskim umirovljenicima s malim mirovinama blagdansko hladno vrijeme bit će makar malo toplije.

Od 1. prosinca isplate božićnica vukovarskim umirovljenicima
Vukovar božićnice

250 kuna dobit će od Gradske uprave oni čija su primanja tisuću i manje kuna, 200 kuna oni s primanjima od tisuću do tisuću i petsto, 150 kuna oni s mirovinama od 1500 do 2000 tisuće, a sto kuna umirovljenici koji mjesečno žive s dvije tisuće do dvije i pol tisuće kuna.

Mjerom će biti obuhvaćeno 3716 umirovljenika, 200 korisnika prava na naknadu za troškove stanovanja, i 80 korisnika pučke kuhinje. Za korisnike pučke kuhinje imamo ovdje izloženi prigodni paket u vrijednosti 200 kuna", kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

"Ja se ovim putem zahvaljujem i FINA-i na dugogodišnjoj suradnji. Dobili smo od njih i određenu uputu vezano uz epidemiološke mjere. Tako da će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu, COVID-potvrdu ili potvrdu liječnika. Ima dovoljno vremena za podizanje božićnice. Može ju se podignuti već od srijede, 1. prosinca, pa sve do 31. siječnja. Ima dovoljno vremena, kako se ne bi stvarale gužve. Ovom prigodom čestitam i svim našim umirovljenicima sretne božićne blagdane", kaže pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš.