STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

VIŠE OD 60 IZLAGAČA: Od petka do nedjelje u Vukovaru se održava 16. Vukovarski etno sajam

Od petka do nedjelje u Vukovaru se održava 16. Vukovarski etno sajam. Od radionica za djecu do više od 60 izlagača koji će predstaviti svoje proizvode, za posjetitelje je pripremljen raznovrstan program koji uključuje i prezentaciju starih zanata, turistički obilazak grada, kao i koncerte domaćeg sastava Subkultura, Tihe Orlića i Tamburaškog sastava Allegro. U subotu će se u sklopu sajma održati i Oktoberfest, kao i gastro manifestacija Okusi Hrvatske.

Od petka do nedjelje u Vukovaru se održava 16. Vukovarski etno sajam
photo_2023-09-20_11-41-27

- Udruženje obrtnika Vukovar po deveti put organizira dan obrtništva pod gastro manifestacijom Okusi Hrvatske, gdje nam dolaze obrtnici iz cijele Hrvatske, preko 35 ekipa i kuhaju autohtona jela iz svojih krajeva. Od sinjskih arambašića do ličkog medvjeda na gulaš, rižota crnog i bijelog, kozice, orade, tune, škarpina, fiša, čobanca, šarana, kaže predsjednik Udruženja obrtnika Vukovar Dražen Zovko.

- Organiziramo Vukovar Oktoberfest, gdje ćemo uz nastupe njemačkih manjinskih zajednica iz Hrvatske i susjednih zemalja, moći uživati u degustaciji craft piva. A, u nedjelju poslijepodne upriličit ćemo još jednu manifestaciju, Gastro razglednica koju je izradila TZ Grada Vukovara. Riječ je o razglednicama s receptima kuhinja nacionalnih manjina, a nacionalne manjine iz Vukovara pripremit će ta jela, pa će posjetitelji moći i degustirati ta jela, kaže Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.