STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

SVEČANO OTVOREN: OŠ Josipovac dobila novi parking

Zbog sigurnosti djece, ispred OŠ Josipovac izgrađen je novi parking. Danas je svečano otvoren.

OŠ Josipovac dobila novi parking
OŠ Josipovac dobila novi parking

Mjesni odbor Josipovac konačno došao na red za ulaganja u infrastrukturu. Stari parking ispred osnovne škole stvarao je probleme, pa su izgradili novi i sigurniji.

"Pri izlasku na cestu znalo je dolaziti do prometnih nesreća gdje je pretprošle godine dijete nastradalo u prometnoj nesreći. Tada smo rekli da se mora pojačati sigurnost i da grad Osijek mora ulagati u sve svoje dijelove grada, a mislim da je ovo bilo neophodno. Drago mi je što danas možemo reći da je parkiralište ispred OŠ Josipovac gotovo", rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Vrijednost investicije je 216 tisuća kuna, a iznos je uložen u 13 parkirališnih mjesta koja će djeci i roditeljima olakšati dolazak, ali i odlazak iz škole.

"Nakon više godina traženja, gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Radićem omogućila nam je parking ispred osnovne škole Josipovac. Parking je, prije svega iz sigurnosnih razloga mještana Josipovca, napravljen i mi se s time ponosimo. Znači nam puno. Prije svega, znači nam zbog sigurnosti naše djece i roditelja koji ih tu dovoze. Dogodilo se par nesreća, ali smo reagirali na to. Još jednom hvala gradskoj upravi", rekao je predsjednik mjesnog odbora Josipovac Jakov Mihaljević.

Ulaganja u mjesni odbor Josipovac će se nastaviti i sljedeće godine. Energetska obnova škole, asfaltiranje ulica i oborinska odvodnja samo su neki od planiranih koji će Josipovac učiniti još boljim i kvalitetnijim mjestom za život.