STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
6°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

RADOVI SE BLIŽE KRAJU: Osijek bogatiji za još jedan RCK, ovoga puta u području elektrotehnike i računalstva

Grad na Dravi bogatiji je za još jedan Regionalni centar kompetencija, ovoga puta onaj Elektrotehničke i prometne škole čiji se radovi bliže kraju. A upravo će ovaj centar imati veliku ulogu srednjoškolskom obrazovanju.

Osijek bogatiji za još jedan RCK, ovoga puta u području elektrotehnike i računalstva
Osijek bogatiji za još jedan RCK, ovoga puta u području elektrotehnike i računalstva

Radovi na novoj zgradi Regionalnog centra kompetencije Elektrotehničke i prometne škole Osijek trebali bi biti gotovi kroz sljedećih 10-ak dana. Po završetku radova uslijedit će tehnički pregled zgrade i izdavanje uporabne dozvole.

- Dovršavamo projekt koji je vrijedan 74 milijuna kuna i koji će dati, kao što i sam naziv kaže, dodano znanje, dodano učenje, dodane vještine svih polaznika ovih srednjih škola, ne samo na području Osječko-baranjske županije, nego i cijele regije, kaže župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

- Poteškoća je bilo, posvuda ih je, ali sve smo riješili u okviru svega onoga što je zadovoljavajuće za ovaj zahvat, znate da je zahvat bio i pod kovidom, ali sve smo to riješili, kaže glavni nadzorni inženjer Ivan Marijanović.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja, te europskih i ostalih fondova. A u ovoj osječkoj školi provodi se niz aktivnosti kojima …

- Jačamo kompetencije naših nastavnika, pripremamo programe obrazovanja odraslih koji su usmjereni na potrebe tržišta rada i potrebama onih koji su naši krajnji korisnici, a to su poslodavci. Poslodavci su prije 2,3 godine izrekli ono što misle da im treba, a mi smo u tom pravcu krenuli, kaže ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić.

Upravo osluškujući potrebe tržišta, bit ćemo otvoreni i za provedbu nekih novih programa koje naše tržište treba, zaključio je ravnatelj Kovačić.