STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
33°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Hrvatska

UPOZORIO NA POGREŠNE POLITIKE AKTUALNE VLADE: Penava: Između interesa Hrvatske i Bruxellesa Domovinski pokret bira jaku Hrvatsku

Za razliku od hrvatske vlade i premijera Domovinski pokret između Bruxellesa i Hrvatske uvijek bira domovinsku i jaku Hrvatsku, istaknuo je predsjednik stranke Ivan Penava. Upozorio je na, kako kaže pogrešne politike aktualne hrvatske Vlade koja žrtvuje vlastiti narod i nacionalne interese za interese EU birokracije, a za što neki bivaju i obilato nagrađeni.

Penava: Između interesa Hrvatske i Bruxellesa Domovinski pokret bira jaku Hrvatsku
Penava: Između interesa Hrvatske i Bruxellesa Domovinski pokret bira jaku Hrvatsku

U ovome kritičnom trenutku, kada su prisutne geostrateške nestabilnosti na razini cijelog planeta, jedina politika koja jamči prosperitet i opstanak hrvatskog naroda je jaka i suverena hrvatska država, jaka hrvatska Vlada i jaki državnici, upozorio je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. Smatra kako, nažalost, ništa od toga Hrvatska nema jer između Zagreba i Bruxellesa aktualna Vlada bira interese Europske unije.

Nažalost aktualna Vlada čvrsto se odlučila za EU birokraciju, za hladne radijatore u stanovima i hladne peći u industrijskim pogonima u Hrvatskoj, žrtvujući time vlastiti narod i nacionalni interes zbog EU interesa, za što, kao što vidimo, bivaju i obilno nagrađeni kroz uspješno kadroviranje. Primjer je gospođa Šuica, koja je izabrana, i na čemu joj čestitam, na mjesto jedne od deset potpredsjednika EPP-a, kaže predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Dok određeni kadrovi isplivavaju i njihove karijere idu prema gore hrvatski narod i životni standard u Hrvatskoj ide prema dolje, nastavio je Penava. Poručio je da to nije cijena koja je vrijedna, da to nije politika domovinske Hrvatske, da je to politika koja Hrvatsku iseljava, raseljava, gasi pogone u Hrvatskoj, koja od Hrvatske radi malu zemlju za veliki odmor.

Vrlo otvoreno da vas pitam, bez imalo jala, jedne trunke jala, Što Hrvatska ima od pozicije? Ajmo prvo od Dubravke Šuice na mjestu potpredsjednice Europske komisije ili Marije Pejčinović Burić na mjestu Glavne tajnice, a što je svojedobno slavodobitno prikazivano kao veliki uspjeh hrvatske diplomacije? Ali, što hrvatski čovjek ima od toga?, pita Penava.

Istaknuo je kako zna da je teži put koji nailazi na veliki otpor politika koju provodi, primjerice, Orban u Mađarskoj. Međutim, smatra Penava, Orbanova politika je dovela do toga da Hrvati idu u Mađarsku kupovati gorivo.

- Međutim politika EU, politika gospodina Plenkovića je dovela do toga da Hrvati iseljavaju iz Hrvatske bez obzira što pojedinci koji su njemu podobni profitiraju i bivaju za to nagrađeni i visokopozicionirani. Mislim da je to cijena koja je nama neprihvatljiva, kaže Penava.

Domovinski pokret stoga jasno stoji na poziciji domovinske i jake Hrvatske, gdje se između interesa Bruxellesa i interesa Zagreba moramo odlučiti za interes Zagreba, jer znak jednakosti između Zagreba i Bruxellesa nipošto ne stoji, zaključio je Penava.