STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
10°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Hrvatska

''UKOPAVATE NAM JEDINU HRVATSKU, NA KRVLJU STVORENU'': Penava: ''Najnovija afera u Ini je megapljačka, a prodaja plina hrvatskim građanima ratno profiterstvo''

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava najnoviju aferu u Ini nazvao je megapljačkom hrvatskoga naroda i države, koju, kako je rekao, u kontinuitetu provodi Vlada Andreja Plenkovića. Kazao je i kako je prodaja plina hrvatskim građanima u današnjim okolnostima ratno profiterstvo te poručio Plenkoviću i Vladi da smjesta podnesu ostavke.

Penava: ''Najnovija afera u Ini je megapljačka, a prodaja plina hrvatskim građanima ratno profiterstvo''
Penava: ''Najnovija afera u Ini je megapljačka, a prodaja plina hrvatskim građanima ratno profiterstvo''

Megapljačkom hrvatskoga naroda i države nazvao je najnoviju aferu u Ini predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. Ustvrdio je kako je u kontinuitetu provodi Vlada Andreja Plenkovića te kako su njezini omjeri i okviri zaprepaštujući.

Milijardu kuna zamračiti na ovakav način, toliko ludo, nemaštovito, maliciozno, bahato je nešto što ne možemo nazvati pokušajem koji se rodio preko noći i došao sam po sebi. Prije svega o njemu moramo razmišljati kao o jednom mentalnom sklopu koji je očigledno predugo na vlasti. O jednom načinu razmišljanja, koji je na tragu one gospodina Plenkovića mogu kako hoću i pri tome mi nitko ne može ništa, kaže predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

U pitanju je milijarda kuna, i to uslijed aktualnog rata, posebno je naglasio Penava.

Kada netko dobiva plin po 19 eura, a prodaje ga po 210 eura, za mene je to ratni zločin, naravno u domeni ratnog profiterstva, kaže Penava.

To je iznos koji vrijedi polovinu Pelješkoga mosta, dodao je Penava, navodeći i druge primjere na kojima su zbog krađe zakinuti hrvatski građani i država.

- To je iznos koji na ovaj današnji broj umirovljenika u državi znači da je taj gospodin, koji je član HDZ-a, zajedno s direktoricom PIS-a, uvukao ruku u džep svakog našeg umirovljenika i izvukao danas tisuću kuna iz njega. To je iznos koji, po današnjim podacima broja novorođene djece u Hrvatskoj, svatko od njih je ostalo bez 27 tisuća kuna jer su kriminalci i lopovi im izvukli iz njihovih džepova i ugrozili njihovu budućnost, kaže Penava.

Podsjetio je Penava i na afere Vjetroelektrane, Softver, Janaf, Poticaji, ali i na pravomoćnu presudu HDZ-u, od koje je, kako je rekao, predsjednik te stranke i aktualni premijer Andrej Plenković oprao ruke.

- Volio bih da se svi pitamo i postavimo samo jedno pitanje: Možete li zamisliti kako Hrvatska danas izgleda bez Vlade Andreja Plenkovića? Možete li si zamisliti taj svijet kada samo ovih 5 afera, pobrojane su milijarde kuna. Kakve su mirovine, kakva je cijena plina i benzina na postajama, koliko i kakve avione ima Hrvatska vojska, u kakvim uvjetima odrastaju hrvatska djeca?, pita se Penava.

Ukoliko netko, nakon svega, i dalje misli da je HDZ Andreja Plenkovića domoljban i da je dar za ovu državu taj doista ima problema s realnom prosudbom, smatra Penava.

- Vas zadovoljiti, vaše apetite ne može nitko. Vi kradete u milijardama i nema kraja, od zadnje do prve razine. Jedino tko tu u ovoj priči ostaje aboliran je obično članstvo HDZ-a, ali gospodo i vama je vrijeme da otvorite oči. Ukopavate nam jedinu Hrvatsku, na krvlju stvorenu. Andrej Plenković i njegova Vlada, podnesite ostavke momentalno, kaže Penava.

Zaključio je Penava kako bi Hrvatska bez HDZ-a bila moderna i napredna država, u kojoj bi bilo svega za sve.