STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
34°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Hrvatska

DOMOVINSKI POKRET NIJE PODRŽAO IMENOVANJE HABIJANA: Penava: ''Slogan Plenkovićeve politike odavno je prestao biti ZNA SE i pretvorio se u ZA SE!''

Imenovanje novog ministra gospodarstva Damira Habijana obilježilo je današnji dan u domaćoj politici. Iz Domovinskog pokreta ponovili su kako ne mogu podržati njegovo imenovanje, jer je, kako kažu, riječ o kontinuitetu politike Vlade Andreja Plenkovića.

Penava: ''Slogan Plenkovićeve politike odavno je prestao biti ZNA SE i pretvorio se u ZA SE!''
Penava: ''Slogan Plenkovićeve politike odavno je prestao biti ZNA SE i pretvorio se u ZA SE!''

Damir Habijan nastavak je loše Plenkovićeve politike, poručio je u Saboru predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Podsjetio je kako je narativ cijele priče takav da je točno na Badnjak 24. prosinca 2016. godine, taj isti Plenković došao pred novinare i hrvatsku javnost s vrlo važnom informacijom kako će vratiti INA-u natrag u hrvatske ruke.

Nažalost, od toga, ne da nije bilo ništa, nakon toga su on i njegovi ministri doveli do isporuke sirove hrvatske nafte Mađarima, do zatvaranja Rafinerije Sisak, do nevjerojatnih afera ministra Horvata, potpredsjednika Vlade Miloševića s popisima tvrtki koje trebaju dobiti državne novce, do, na kraju, rekordne inflacije, pada životnog standarda građana s najgorim mogućim tajmingom s uvođenjem eura umjesto kune, rekao je predsjednik DP Ivan Penava.

Penava je upozorio kako cijelu godinu završavamo u ambijentu afričke svinjske kuge i propasti hrvatskog sela, a na kraju i s korupcijskom  aferom Mreža.

Koja bi se mogla zvati i afera pola, pola, gdje vidimo da savjetnik u Ministarstvu gospodarstva traži, em što za pola naših novaca plaća medije, traži drugu polovicu za sebe, ali što nas tu treba čuditi, kada znamo da Andrej PlenkovićP u kontinuitetu rukovodi strankom, koja, ne samo da ima pravomoćnu presudu, nego je jednako tako bio voditelj kampanje čovjeku koji je imao i dijelio stvari na tri polovice, za sebe, ali i za još dvije osobe, mislim da je svima jasno da je naš predsjednik bio voditelj neuspješne kampanje, neuspješnom političaru Mati Graniću, i rekao bih nažalost da je slogan takve politike i takvih ljudi, davno prestao biti zna se, i pretvorio se u za se, kaže Penava.

Nažalost svjedočimo takvoj politici i naravno da njezine ključne aktere ne možemo podržati, pa jednako tako i novopredloženog ministra Habijana, zaključio je Penava.