STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

NOVO URED OGRANKA DOMOVINSKOG POKRETA VINKOVCI: Penava: svojim temeljnim vrijednostima nikada nećemo trgovati!

Od danas Domovinski pokret koji je nakon samo godinu dana djelovanja postao druga stranka po snazi u Vinkovcima, u tom gradu ima i novi ured ogranka. Svečano ga je otvorio predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava koji je tom prigodom podsjetio na temeljne vrijednosti na kojima počiva ova stranka, a kojima, kazao je, za razliku od drugih stranaka nikada neće trgovati.

Penava: svojim temeljnim vrijednostima nikada nećemo trgovati!
Penava: svojim temeljnim vrijednostima nikada nećemo trgovati!

Domovinski pokret u kontinuitetu već mjesecima ide prema gore, a najbolji pokazatelj je izborni rezultat u Splitu gdje smo, unatoč podmetanjima postali treća snaga u gradu, kazao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. Istaknuo je i kako će stranka svojim djelovanjem kako u Vinkovcima, tako i u svim sredinama vratiti ono izgubljeno načelo u hrvatskoj politici - čiste ruke, čist obraz. Upozorio je i kako su sada možda i posljednji trenutci za domoljubna promišljanja, za okupljanje suverenističkih, nacionalnih, i demokršćanskih snaga. Upravo to su temeljne vrijednosti kojima nikada nećemo trgovati, kazao je Penava. Nemoguća je situacija da Domovinski pokret promišlja o nekakvim postulatima svjetonazorskih ili ideoloških moratorija, jer to znači da gasimo sebe i svoje vrijednosti na neko vrijeme, a to je za nas neprihvatljivo, zaključio je.

- Drugi postulat i primjer - nemoguća situacija da sada već bivša demokršćanska stranka što je nažalost Plenković učinio od HDZ-a jer i po njegovim riječima i po onom što jesu imaju liberalno-manjinsku Vladu, znači za nas u obzir dolaze jedino savezi sa svjetonazorski bliskim strankama, kaže predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Komentirao je i program HDZ-a u kojem se sve spolne zajednice izjednačavaju s brakom muškarca i žene. Poštivajući pravo pojedinca da se opredijeli po bilo kojem pitanju kako god želi, napraviti iskorak u ovom smjeru je odmak od bilo čega što ima veze s demokršćanstvom, kulturom, tradicijom i duhom hrvatskog naroda, kazao je Penava.

- Apsolutno na obrani tih vrijednosti nas ne zanimaju brojke koliko nas je i koliko je postotaka, jer te vrijednosti su vrijednosti koje su iznad nas, te vrijednosti su vrijednosti koje smo mi u Domovinskom pokretu pozvani braniti, i to je ono zbog čega smo i okupljeni danas, a ja duboko u sebi vjerujem da je to ono zbog čega Domovinski pokret raste i zbog čega će rasti u budućnosti, kaže Penava.

Predsjednik Domovinskog pokreta za Vukovarsko-srijemsku županiju Josip Dabro, pak podsjetio je na aferu oko prometne nesreće u koju je bio uključen župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić. Istaknuo je kako se novi ured Domovinskog pokreta nalazi nedaleko Policijske uprave, a iz koje se čeka izvještaj unutarnje kontrole o istrazi ove nesreće.

- Domovinski pokret neće biti taj koji će vršiti na neki način pritisak na institucije, nego ćemo ih od danas često podsjećati na njihov rad, a zna se tko svim snagama i političkim utjecajem vrši pritisak na i policiju i sudstvo kako bi zaštitio vladajuće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kaže Josip Dabro, predsjednik Domovinskog pokreta VSŽ.

Josip Krpan koji je kao predsjednik Domovinskog pokreta Vinkovci svečano preuzeo ključeve novog ureda istaknuo je kako stranka u gradu djeluje više od godinu dana, te kako su u tom kratkom vremenu postali druga politička snaga u Vinkovcima.

- Non stop smo kritičari vladajuće stranke za koju smo u zadnjih godinu dana primijetili da uopće nema gospodarski plan, niti ima viziju, iako imaju najmanje dva doktora znanosti, odnosno dva doktora ekonomije, ne znaju napraviti gospodarsku viziju razvitka grada Vinkovaca, kaže predsjednik Domovinskog pokreta Vinkovci Josip Krpan.

Tu ćemo nastaviti upućivati kritike, kao i na neorganiziranost radova koji se odvijaju u Vinkovcima gdje se ulice grade po dvije godine, a za to vrijeme ljudima u kuće ulazi prašina, i oštećuju se automobili. Inzistirati ćemo da se radovi obavljaju kvalitetno i da organizacija bude na razini, zaključio je predsjednik Domovinskog pokreta Vinkovci.