STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
11°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

STV Video

HRASTIN: Pjesma, ples i tradicionalna jela na Smotri hrastinskih mađarskih običaja

Hrastin, većinsko mađarsko mjesto u Općini Vladislavci bio je ispunjen pjesmom, plesom i mirisima tradicionalnih jela i roštilja. Održana je Smotra hrastinskih mađarskih običaja i roštiljada.

Zvuci mađarske glazbe i veliko kolo sudionika Smotre hrastinskih mađarskih običaja kod DVD-a u Hrastinu, odakle su u povorci krenuli selom prema igralištu kod Vuke.

Druga je ovo Smotra u Hrastinu u Općini Vladislavci, nakon premijerne Smotre 2019. godine u organizaciji Udruge Mladih iz Hrastina.

A pokazati imaju uistinu štošta. Ono što su pripremile kuharice iz Udruge žena Hrastina samo je djelić bogate tradicijske kulinarske ponude ovoga mjesta.

Na ovogodišnjoj Smotri u Hrastinu okupilo se 5 kulturno-umjetničkih društava iz cijele Slavonije i Baranje, s ponosom pokazujući svoju mađarsku tradicijsku kulturu.

A posebno veseli veliki broj okupljene djece i mladih iz kulturno-umjetničkih društava. Na to ukazuju i pokrovitelji manifestacije Demokratski savez Mađara Hrvatske i Općina Vladislavci.

A u sklopu same Smotre održana je i 4. hrastinska roštiljada. Okupilo se dvadesetak ekipa, a za najbolje osigurane su vrijedne nagrade.