Grad Beli Manastir i danas vjerojatno cijeli ima miris po poznatom baranjskom specijalitetu – fiš paprikašu. Najveća fišijada u Hrvatskoj počela je svečanim paljenjem prve vatre na Državnom prvenstvu ispod kotlića jedine natjecateljice – pobjednice Belišćanske fišijade Katice Kovač.
Na državnom prvenstvu sudjelovalo je ove godine 26 natjecatelja – sve redom najvećih majstora kotlića Slavonije i Baranje. Za sve je osigurana riba, drva i prostor, dok su se za ostalo morali pobrinuti sami.
Najbolje među najboljima biralo je ocjenjivačko povjerenstvo a koje su činili neki od najboljih baranjskih kuhara i majstora fiša. Gledalo se sve, od okusa i boje do gustoće, a uvedene su nedavno i neke novine vezane uz postupak ocjenjivanja.
A događaj koji je zbog svoje masovnosti pomalo zasjenio čak i državno prvenstvo bilo je prvenstvo Baranje u kuhanju fiš paprikaša na kojem su sudjelovalo čak 184 ekipe. Kako bi ih se sve smjestilo zatvorena je jedna od najdužih ulica u gradu.
Zadovoljni su i u gradu Belom Manastiru što se konačno, nakon dvije godine pandemije, održala najveća hrvatska fišijada.
Pobjedu na Prvenstvu Hrvatske u kuhanju fiša paprikaša odnio je Erik Munk, drugo mjesto pripalo je Draganu Deaku, a treće ekipi Čingi lingi čarde. Na Prvenstvu Baranje prvo mjesto osvojio je Erek Šegota, drugo mjesto Danijel Kerekeš, a treće Nikola Rauški.