STV Live
Nedjelja, 19. svibanj 2024.
22°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

GRAD VUKOVAR PRISJEĆA SE SVOJIH NAJMILIJIH: Položen vijenac i zapaljene svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

2717 života ugašeno je u Vukovaru tijekom Domovinskog rata, više stotina osoba se i 30 godina kasnije vodi nestalim. Delegacija Grada Vukovara danas se, uoči Dana Svih svetih i Dušnog dana prisjetila svojih poginulih, ubijenih i nestalih sugrađana te im je odana počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Položen vijenac i zapaljene svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata
Položen vijenac i zapaljene svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Prvog dana u mjesecu studenom prisjećamo se svih onih koji više nisu među nama. Za grad heroj početak studenog označava i mjesec najdubljih rana, a time i najtužnijih uspomena. Povodom nadolazećih dana delegacija grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem odala je počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Danas smo došli sjetiti se svih naših svetaca, naših nebeskih čuvara, a naravno s dubokim poštovanjem sjetiti se i svih sugrađana koji danas nisu s nama te se posebno sjetiti svih onih branitelja i žrtava koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu kako bi mi danas bili slobodni“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

Najdublje rane nose oni koji i 30 godina kasnije nemaju gdje zapaliti svijeću svojim najmilijima.

"Ono što nas stvarno žalosti kao građane i kao Grad Vukovar jest da nismo stavili točku na I, na to pitanje, da 30 godina kasnije i dalje moramo tražiti naše nestale. To je ono što nas stvarno boli. Nadam se da će se po tom pitanju nešto početi raditi. Ali uistinu raditi", kaže Sušac.

A raditi se treba na rasvjetljavanju čak 365 takvih sudbina s područja grada Vukovara.