STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

NEETWORK PROJEKT: Pomoć i priprema NEET populacije za tržište rada

Identificirati i motivirati 15 mladih osoba u NEET statusu, pripremiti ih za tržište rada kako bi u konačnici došli do zaposlenja – ideja je Neetwork projekta vrijednog 1 567.652,79 kn. Nositelj projekta je osječka Udruga Spiritus.

Pomoć i priprema NEET populacije za tržište rada
Pomoć i priprema NEET populacije za tržište rada

U neet skupinu spadaju osobe u dobi između 15 i 29 godina koje nisu zaposlene, ne obrazuju se niti usavršavaju, te nisu registrirane u evidencijama Zavoda za zapošljavanje.

Zbog čega smo mi započeli ovaj projekt? Danas je sve više mladih osoba koje imaju veliko nepovjerenje u dosadašnji sustav, ne žele se uopće prijaviti na HZZ i s time gube velike mogućnosti i nemaju nikakav pristup tržištu rada. Naš cilj je pomoći im da ostvare svoj potencijal i olakšati im ulazak na tržište rada“, kazala je na početnoj konferenciji projekta u Osijeku Jelena Švetak iz Udruge Spiritus OS.

Partneri na projektu su Učilište Studium i HZZ Područna služba Osijek.

Ono što nas je spojilo je da mladima koji pripadaju NEET skupini omogućimo ulazak na tržište rada kroz nekoliko aktivnosti. Prvo ćemo s njima raditi individualno, izraditi individualne planove za osposobljavanje, usavršavanja te pronalazak mogućeg zaposlenja u skladu s njihovim potrebama i zanimanjima. Zatim će se te osobe mentorirati, prolazit će i eduakcije za razvoj transverzalih vještina i kroz verificirane programe steći će i nekakvo formalno obrazovanje“, istaknula je ravnateljica Učilišta Studium Ana Gale.

Projekt „Neetwork – identifikacija i aktivacija osoba u NEET statusu“ traje 24 mjeseca i provodit će se u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.