STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
18°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Crna kronika

VELIKI POŽAR U PROSTORIMA DRAVE INTERNATIONAL NA BRIJESTU: Požar je lokaliziran i stavljen pod nadzor. Ozlijeđena tri vatrogasca, jedan teško. Nema onečišćenja zraka

U noći sa utorka na srijedu došlo je do velikog požara plastike na Brijestu, na području tvrtke Drava International. Gori balirana plastika, zahvatio je i proizvodni objekt. Građani su zbog toga nešto prije 5 sati na svoje mobitel zaprimili poruku Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK). "Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu", stajalo je u poruci. Uz vatrogasce, i djelatnici osječkog Unikoma, Vodovoda i Cestinga sprječavaju širenje požara. Zbog situacije na terenu, podignute su i dodatne vatrogasne snage pa je tako u borbi s vatrom angažirano 180 vatrogasaca i 82 vozila. Dva su vatrogasca ozlijeđena tijekom intervencije. Oko 18 sati stigla je informacija kako je požar lokaliziran i pod nadzorom. Još uvijek je u tijeku aktivno gašenje, kao i natapanje površina s plastikom. Vatrogasci na terenu ostaju čitavu noć.

Nešto prije 20 sati stigli su i nalazi kakvoće zraka u Brijestu i na Trgu Ante Starčevića u Osijeku: nema onečišćenja.

 

- Temperatura koja se stvara je nevjerojatna, jednostavno rečeno grozna, ne možeš prići na više od 30 metara jer se oprema na nama topi. Za sada smo svi živi i zdravi, ali ovo je pakao. Nema druge riječi. Ovakvo što još nisam vidio, rekao je Boris Banjan, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Zbog štetnog dima neke su škole otkazale nastavu. Riječ je o školama u Antunovcu, Ernestinovu, Ivanovcu, Laslovu, Čepinu i Vuki. Nastavu su otkazali i neki fakulteti. Otkazana je i manifestacija Udruge obitelji djece s autizmom Dar koja je trebala biti na središnjem Trgu.

S obzirom da je u tvrtki radilo dosta stranih radnika koji su u prostorima tvrtke imali smještaj, oni su evakuirani te će biti zbrinuti u organiziranom smještaju, u dvorani na Jugu 2.

Podsjetimo, ovo nije prvi požar u krugu ove tvornice. No, ovo je najveći do sada.