STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
25°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

''HEDONISTI I LJUBITELJI PRIRODE, PLANIRAJTE NOVO PUTOVANJE'': Predstavljanje Slavonije u Sloveniji

„Hedonisti i ljubitelji prirode, planirajte novo putovanje!” – poruka je kojom su u utorak, 21.5., slavonske županijske turističke zajednice na prezentaciji za novinare i turističke agente pozvale slovenske goste u obilazak istoka Hrvatske.

Predstavljanje Slavonije u Sloveniji
Prezentacija Slavonije u Ljubljani

U suradnji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji i Turističkih zajednica županija Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske, Slavonija se kao turistička destinacija predstavila u Ljubljani, u utorak 21. svibnja, turističkim agentima i novinarima.

„Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Slavoniju u Sloveniji, i pozvati Slovence da otkriju ovaj dio Hrvatske poznat po svojim autentičnim imanjima, gradovima, hrani, vrhunskim vinima, kao i sadržajima za aktivni boravak u prirodi“, istaknula je Ivana Jurić, voditeljica Klastera Slavonija i direktorica TZ Osječko-baranjske županije na predstavljanju turističke ponude Slavonije u Ljubljani.

Uz predstavljanje najzanimljivijih turističkih proizvoda za slovensko tržište i novosti u ponudi Slavonije, organizirana je i prezentacija vina s naglaskom na graševinu kao najvažniju sortu Hrvatske i Slavonije.

Iako je za Slavoniju domaće tržište primarno, gosti iz Slovenije ostvarili su u Slavoniji 2023. godine u pojedinim županijama rast noćenja od čak 56% u odnosu na prethodnu godinu. Uz to, prošla godina bila je rekordna u Slavoniji što se tiče turističkih noćenja i dolazaka, jer je ostvareno 14,5% više noćenja u odnosu na do sada rekordnu 2022. godinu. Tekuća, 2024. godina, također ukazuje na rast i mogućnost ostvarenja novih turističkih rekorda u Slavoniji.