STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Crna kronika

VELIKI POŽAR PROGUTAO OBITELJSKU KUĆU: Pregrijavanje produžnog kabela uzrok požara u Donjem Miholjcu

Veliki požar izbio je noćas u Donjem Miholjcu. Došlo je do požara na obiteljskoj kući, koji se potom proširio na stambenu zgradu. Svi stanari su evakuirani i nitko nije ozlijeđen.

Pregrijavanje produžnog kabela uzrok požara u Donjem Miholjcu
Policija

- Operativno dežurstvo PP Donji Miholjac je noćas u 2,44 sati zaprimilo dojavu da u Donjem Miholjcu gori obiteljska kuća. Izlaskom na mjesto događaja potvrđena je dojava te je utvrđeno da se požar proširio i na krovište stambenog objekta s devet stanova i trgovinom u prizemlju. Svi stanari su evakuirani i nitko nije ozlijeđen, priopćeno je iz policije.

Očevidom, koji je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je uzrok požara u kojoj je danas potpuno izgorjela obiteljska kuća u Donjem Miholjcu i dio krova susjednog stambenog objekta, s devet stanova i trgovinom, pregrijavanje i zapaljenje PVC kućišta produžnog kabela u kuhinji obiteljske kuće, čiji se plamen proširio na gorive kuhinjske elemente, a potom i na ostatak kuće. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 80.000 eura.