STV Live
Petak, 02. prosinac 2022.
1°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Osječko-baranjska

OKRUGLI STOL U OSIJEKU: Projektom „Najbolji ja“ protiv ovisnosti kod djece i mladih

Okrugli stol u sklopu projekta „Najbolji ja – sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti“ u Osijeku je okupio stručnjake koji rade s djecom i mladima na području prevencije ovisnosti. Samo u ovoj godini volonteri su s djecom imali preko stotinu individualnih susreta u kojima su provodili svoje slobodno vrijeme, a koji će se nastaviti do završetka projekta. No, aktivnosti ima još.

Projektom „Najbolji ja“ protiv ovisnosti kod djece i mladih
Projektom „Najbolji ja“ protiv ovisnosti kod djece i mladih

Djeca sudjeluju na treningu socijalnih vještina u različitim radionicama koje su isto tako s ciljem prevencije svih oblika ovisnosti. U sklopu projekta izrađen je i priručnik o ovom mentorskom programu. Djeca koja su uključena u projekt su djeca koja su u tretmanu našeg centra, djeca koju nam uputi Centar za socijalnu skrb iz Osijeka ili Vinkovaca, uključena su i djeca iz Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka i Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje, kaže stručni suradnik psiholog Martina Nikolić.

- Zajedno sudjelujemo na poboljšanju kvalitete života djece koja zapravo spadaju u tu najrizičniju skupinu, najproblematičniju skupinu i iz tog razloga im i na ovaj način pomažemo da u sklopu tog volonterskog mentorskog projekta zajedno sa svojom volonterkom, odnosno mentoricom izgrađuju svoj bolji život, provode kvalitetnije slobodno vrijeme, kaže odgajateljica u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek Ana Šakić.