STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

OSTVARILA OSOBNI REKORD: Sara Aščić iz Osijeka među najboljim ''visašicama'' u Hrvatskoj

Atletski klub Slavonija Žito ima puno zapaženih natjecatelja koji ostvaruju rezultate na najvišoj razini, a jedna od njih je i seniorka Sara Aščić, koja u disciplini skok u vis iza sebe ima vrlo dobru sezonu, a u ovoj 2022. godini očekuje još bolje rezultate.

Sara Aščić iz Osijeka među najboljim ''visašicama'' u Hrvatskoj
Sara Aščić iz Osijeka među najboljim ''visašicama'' u Hrvatskoj

Uz odličan rezultat Dominika Škorjanca kao trkača, te tradicionalno dobre uspjehe skakača s motkom, Sara Aščić je već sezonama među najboljima u Hrvatskoj u disciplini skok u vis, a osječka Blanka Vlašić u prošloj je sezoni bila treća u Hrvatskoj, viceprvakinja na dvoranskom prvenstvu, te druga u nacionalnoj disciplini skok u vis na Memorijalu Borisa Hanžekovića. Uvijek među najboljima ostvarila je i novi osobni rekord u dvorani od 181 cm te novi osobni rekord na otvorenom u Osijeku od 182.

"Ostvarila sam svoj osobni rekord u dvorani i na otvorenom tako da sad imam 182 u nogama, ali nije bilo puno natjecanja, pa sam time malo nezadovoljna ali se nadam da će ove godine biti više prilika za ostvarenje dobrih rezultata", kaže Sara Aščić.

Najvažnije ove sezone za Saru Aščić je prvenstvo Hrvatske za seniore u dvorani, 26.veljače, a konkurencija na ženskom visu je odlična i sve bolja.

Ana Šimić i Tihana Jeletić su jaka konkurencija u borbi za medalje, a 24 godišnja Osječanka puca na odličje i vjeruje kako će najbolji svoj rezultat postići na tom natjecanju.

"Prvo ćemo imati miting kod nas u Osijeku, čim završimo s pripremama pa miting otvorenja sezone u Zagrebu, pa onda kreće prvenstvo Hrvatske tako da ću nastupiti na državnom prvenstvu 26. veljače. - Je li cilj biti državna prvakinja? Vidjet ćemo sve je moguće, nadam se da će skokovi ići preko 1.80 vidjet ćemo kakva će biti konkurencija i dat ću sve od sebe", kaže Sara.

Sara uz borbu za nove osobne i klupske rekorde, ali i reprezentaciju u skoku u vis radi i kao trenerica u atletskoj školi vrtićaraca koja broji oko 50-ak djece te 7 visaša koji bi kasnije mogli ići njenim putem i biti odlična perspektiva u toj disciplini.

Želja je i što više mitinga u ovoj godini što nije bio slučaj u prošloj, te očekuje svoju najbolju sezonu do sada. Želja je srušiti klupski rekord koji iznosi 184 cm, želimo joj to i naravno zašto ne, titulu prvakinje Hrvatske.