STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Kazalište

UZ 17.000 POSJETITELJA IPAK DOBRA GODINA: Siječanj donosi ''Tjedan bajki'', a predstavu ''Rock'n'roll bajka'' će režirati Mario Kovač

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku 2021. godinu završilo je sa šest premijerno izvedenih naslova i jednom obnovom te gotovo 17.000 posjetitelja na svim predstavama i događanjima.

Siječanj donosi ''Tjedan bajki'', a predstavu ''Rock'n'roll bajka'' će režirati Mario Kovač
„Ne mogu reći da nismo zadovoljni jer godina je bila nešto bolja nego 2020., ali uvijek težimo boljem, pa ćemo s ovim rezultatima biti napola zadovoljni“, kazao je ravnatelj Ivica Lučić.

Unatoč zahtjevnoj epidemiološkoj situaciji ostvarili su veći dio planiranih aktivnosti, bilo je gostovanja i nagrada, organizirali su 28. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, te je zabilježen veći broj publike i predstava u odnosu na prvu pandemijsku godinu.

Odigrane su ukupno 203 predstave iz premijernog i repriznog programa, a najizvođenija je bila legendarna „Zeko, Zriko i janje“.

„Ne mogu reći da nismo zadovoljni jer godina je bila nešto bolja nego 2020., ali uvijek težimo boljem, pa ćemo s ovim rezultatima biti napola zadovoljni“, kazao je ravnatelj Ivica Lučić.

Zato vjeruju kako će publika biti u potpunosti zadovoljna s onim što ih čeka već za nekoliko dana. Umjesto tradicionalne manifestacije „Zimske radosti“ očekuje nas „Tjedan bajki“.

„Održat će se od 10. do 16. siječnja, a predstave koje će se igrati nisu samo našeg kazališta. Iz Požege će nam doći 'Djevojčica sa žigicama', zatim dvije vinkovačke predstave nastale u koprodukciji s našim kazalištem 'Crvenkapica' i 'Pepeljuga' i bit će još i naših predstava“, kaže Lučić.

 I u novoj 2022. godini dosta toga planiraju ostvariti. Na Osječkom ljetu kulture će premijerno izvesti predstavu „Tri medvjeda i gitara“, za nekoliko dana počinju pripremati predstavu „Divlji konj“ u režiji Tamare Kučinović, a u planu je i „Rock'n'roll bajka“ čiju režiju potpisuje Mario Kovač.