STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
32°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

PRIPREME U PUNOM JEKU: Svijet će vidjeti kako se to radi – stari sportovi iz Brođanaca putuju u Veronu

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, vraća se tradicionalna Olimpijada starih sportova u Brođancima. Novi pomlađeni Olimpijski odbor priprema sve za ovaj jedinstveni kulturno-sportski događaj koji će se održati zadnji vikend u kolovozu.

Karike na marike, skakanje u vreći, bacanje kamena s ramena, potezanje konopa...

Sve nas to očekuje na Olimpijadi starih sportova koja se vraća te će se po 48. put održati u Brođancima 27. i 28. kolovoza.

Pripreme su u punom jeku.

Prošlog vikenda i pretprošlog mogli smo vidjeti veliki broj mladih ljudi koji su došli urediti Olimpijski stadion, uređuje se prostorija Olimpijskog doma, okoliša, kosi se trava, boja se ograda, stupovi za zastave – sve kako bi se Olimpijada starih sportova održala u pravom smislu riječi kao što je bila i proteklih godina, kaže načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković.

Moramo čuvati ovaj jedinstveni događaj kakav ne postoji nigdje drugdje u svijetu, ističe bizovački načelnik Vuković.

 - Već smo pozvani u rujnu u Veronu da jednoj organizaciji sličnoj našoj Olimpijadi prezentiramo neke stare sportove kako bi svijet vidio što se to radi u Brođancima. Time se približavamo i Europskoj uniji, te međunarodnoj asocijaciji starih sportova koje smo zajedno s Milivojem Pacentijem, stručnjakom za stare sportove iz Istre, pristupili tako bi mogli namaknuti određena financijska sredstva da Općina Bizovac ne mora izdvajati toliko nego manje, ako uspijemo u tome zaista možemo biti sretni, kaže Vuković.

Općina je inače, za Olimpijadu osigurala 30 000 kuna, a novčano će značajno pomoći i Osječko-baranjska županija.