STV Live
Srijeda, 29. studeni 2023.
2°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde

Osječko-baranjska

TUŽNA OBLJETNICA U LASLOVU: Tomo Medved: „Previše je onih koji iskrivljavaju istinu o Domovinskom ratu“

I nakon 31 godine mnogi još uvijek nemaju gdje za svoje najmilije zapaliti svijeću i ostaviti cvijeće. Naime, od 48 poginulih hrvatskih branitelja i civila, za njih 15 još uvijek se traga. Povodom tužne obljetnice, u čast svim žrtvama, Laslovčani su se prisjetili onih kojih više nisu s nama, a koji su živote dali za slobodnu Hrvatsku.

Tomo Medved: „Previše je onih koji iskrivljavaju istinu o Domovinskom ratu“
Povodom tužne obljetnice, u čast svim žrtvama, Laslovčani su se prisjetili onih kojih više nisu s nama, a koji su živote dali za slobodnu Hrvatsku.

- Kada smo vidjeli da više ne možemo, postoji i snimka tko je sve na današnji dan ušao u Laslovo i kakva je to sila bila, dakle šanse nismo imali. Mi smo donijeli odluku koju smo prije toga razradili, plan B, ako bude tako, što ćemo i kako. Iskoristili smo situaciju našeg vojnog znanja, dogovora i svega ostalog da idemo gdje nas najmanje očekuju, najbliže njima, rekao je ratni zapovjednik obrane Laslova Ladislav Kočiš.

- Ja kao sudionik tih događanja 1991. i svjedok svega toga što se događalo i vaš suborac sjećam se da smo s nestrpljenjem očekivali vas koji ste se trebali probiti kroz okupirani dio hrvatskog teritorija. Na sreću, uspjeli ste to, na sreću, većina nas je danas ovdje i na sreću, svjedočimo onome što je bilo, hrabrosti hrvatskih branitelja i borbi i zajedništvu koje je tada bilo neviđeno, rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

- I to je ta istina, istina koju nitko, bez obzira odakle dolazili pokušaji iskrivljavanja, neće i ne smije iskrivljavati niti drugačije prikazivati, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.