STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
32°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

STV Video

54. LJETO VALPOVAČKO: Tradicijske rukotvorine i slavonski kolači u razglednici iz Valpova

„54. Ljeto valpovačko“ ove godine traje od 20. lipnja na različitim lokacijama u gradu, a u sklopu istog organizirani su mnogi koncerti, izložbe, turniri i promocije. Danas se u parku valpovačkog dvorca u sklopu ove tradicionalne manifestacije održao i eko – etno sajam domaćih obrtnika i OPG-ova iz cijele Slavonije.

U parku dvorca Prandau Norman od ranog je jutra bilo vruće, no nakon dvije pandemijske godine domaći proizvođači jedva su čekali pokazati što su sve pripremili za posjetitelje.

Vlasnica OPG-a „Okusi sreće“ Pavica Varga na svome je štandu izložila tradicijske cekere od rogoza, Šokačke torbe i srca punjena slavonskom lavandom.

A lijepe uspomene na djetinjstvo uvijek nađu kupce.

Jedan od većih štandova, skoro pa šator s tradicionalnim slavonskim rukotvorinama pripao je obitelji Mađarević iz Rešetara.

A po uzoru na naše bake i stare recepte za sajam su se ispekli i razni kolači.

- Budući da je to naša najstarija tradicionalna manifestacija i smotra amaterskog folklornog stvaralaštva cijela priča se zapravo vrti oko folklora, oko naših KUD-ova i brojnim drugim događajima. To smo obilježili raznim promocijama, izložbama, gostujućim popratnim sadržajima, ali moram svakako istaknuti velika imena glazbene scene, kaže direktor TZ Grada Valpova Eduard Lacković.

Valpovačkim sajmom, svečanom smotrom folklora i nastupom klape Rišpet i grupe Vigor večeras završava središnji program 54. Ljeta valpovačkog.