STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

SMOTRA FOLKLORA, PJESME I NARODNIH OBIČAJA: Tradicionalno druženje u Tenji na manifestaciji „Slavonijo, u jesen si zlatna“

Saedamnestu godinu zaredom Tenja je bila domaćin manifestaciji „Slavonijo, u jesen si zlatna“. Tradicionalna smotra folklora, pjesme i narodnih običaja ponovno je okupila čuvare tradicije iz svih dijelova Slavonije.

Tradicionalno druženje u Tenji na manifestaciji „Slavonijo, u jesen si zlatna“
Slavonijo u jesen si zlatna 2021.

Trodnevna manifestacija folklora, ljubavi prema zavičaju i tradiciji i ovoga je puta pokazala kako Slavonci, kroz pjesmu i ples, čuvaju i njeguju običaje i tradiciju. A folkloraši su, nakon poduže stanke uzrokovane epidemijom, radosno dočekali ponovno stati pred publiku u šatoru.

2Samo mi možemo očuvati našu kulturu tradiciju i ono što jesmo. Mi smo ljudi koji smo ovdje odrasli, koji čuvamo tradiciju, volimo Slavoniju i koji ćemo ostati tu još uvijek", kaže predsjednik KUD-a Josip Šošić Tenja Josip Mihaljević.

Smotra folklora i odabir najljepše snaše uslijedili su nakon dječje smotre folklora,  etno - sajma i natjecanja u kuhanju čobanca, koje je okupilo lokalne majstore kotlića. Druženje je potrajalo do kasnih sati uz nastup Tamburaškog sastava „Zvona.“