STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho

Čita mi se

POLAZNIKE PODUČAVAJU POZNATI SLAVONSKI KNJIŽEVNICI: U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku krenule radionice kreativnog pisanja

Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku pokrenula je ciklus radionica kreativnog pisanja. Na susretima će polaznike, buduće spisatelje pisanju podučavati poznati slavonski književnici za djecu i mlade.

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku krenule radionice kreativnog pisanja
U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku krenule radionice kreativnog pisanja

Kao pravi domaćin gradska se knjižnica ovoga puta našla u ulozi klasične rezidencije za buduće pisce i pjesnike. Među polaznicima je i Helena. Ide u 3. razred srednje škole, čita od malena i radi na svojoj prvoj knjizi.

- Krimić. Dogodilo se ubojstvo na promenadi jedna cura iz Španjkolske je ubijena koja je došla ovdje roditelji joj rade ovdje, a sestra joj, kaže Helena.

Helena voli krimiće,  Antu Gardaša i Agathu Christie, Marko uživa u opisima prirode i zelenila.

- Kad sam bio mali obožavao sam fantastiku i dječju pustolovinu. A onda kad sam malo porastao su me počele zanimati drame i sada mi je ne toliko bitno da napišem priču već da mogu opisati pejzaš najbolje što mogu, priča Marko.

- Već mjesecima dobivamo upite kako od roditelja, tako od djece i mladih da im treba pomoć najviše u pisnju. Budući da smo mi knjižnica i okupljamo veliki broj pisaca koji su uspješni u stvaranju odlučili smo spojiti one koji žele nešto naučiti s onima koji im to mogu prenijeti, kaže Andrea Grošelj iz GISKO.

Tko zna, možda se i na ovim policama jednog dana nađe Helenin krimić ili Markova pripovjetka. Ciklus radionica trajati će do kraja godine, uvodni sat održala je književnica i ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice Dubravka Pađen Farkaš.