STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
25°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Crna kronika

PLJUŠTE REAKCIJE: U Osijeku izrešetan automobil sportskog direktora NK Osijek José Bota! Boto: ''U ovakvim trenucima zasja pravi duh našeg kluba i duboko sam zahvalan što sam dio toga''

Sedam rupa od metaka na vjetrobranskom staklu automobila kojim se koristi sportski direktor NK Osijek José Boto pronašao je njegov suradnik, Portugalac Alfredo Almeida. Automobil VW Arteon je bio parkiran na parkiralištu u Šamačkoj ulici u središtu Osijeka. Za Facebook stranicu Bijelo-plava birtija, Boto je kratko komentirao: "Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv!"

U Osijeku izrešetan automobil sportskog direktora NK Osijek José Bota! Boto: ''U ovakvim trenucima zasja pravi duh našeg kluba i duboko sam zahvalan što sam dio toga''
U Osijeku izrešetan automobil sportskog direktora NK Osijek José Bota

Boto je trenutno na godišnjem odmoru u Portugalu, a u Zagreb ga je odvezao upravo Almeida koji je po povratku u Osijek automobil parkirao na mjesto gdje ga inače parkira Boto.

Na svom Instagramu oglasio se i sam Boto:

"Poštovani članovi i navijači kluba,

Želio bih se od srca zahvaliti za ogromnu podršku koju sam dobio nakon nedavnog incidenta koji je uključivao moj automobil. Izljev brige i solidarnosti i kluba i naših predanih navijača bio je doista ponizan i iznimno cijenjen u ovom izazovnom vremenu.

Vaše poruke i geste podrške ponovno su potvrdile moju vjeru u snagu i jedinstvo naše zajednice. U ovakvim trenucima zasja pravi duh našeg kluba i duboko sam zahvalan što sam dio toga.

Također, želim izraziti iskrenu zahvalnost Hrvatskom nogometnom savezu i gradonačelniku Osijeka na potpori i pomoći. Njihovo sudjelovanje i briga bili su ključni i zahvalan sam na njihovoj predanosti osiguravanju sigurnosti i dobrobiti svih uključenih.

Imam puno povjerenje u policiju i njihovu sposobnost da temeljito istraže ovaj slučaj i privedu odgovorne pravdi. Vjerujem da će brzo riješiti ovu situaciju i osigurati sigurnost svih uključenih.

Hvala vam još jednom na nepokolebljivoj podršci. Zajedno ćemo to prevladati i nastaviti ići naprijed otporno i odlučno.

Topli pozdravi."

 

Više informacija trebalo bi biti poznato nakon očevida policije iz koje su objavili priopćenje:

"Operativno dežurstvo I. PP Osijek s ispostavom Čepin je danas u 8,57 sati zaprimilo dojavu o oštećenom vjetrobranskom staklu na osobnom automobilu u središtu Osijeka, Šamačka 7.
 
Na mjestu događaja utvrđeno je da je prednje vjetrobransko staklo na osobnom automobilu, koji je na korištenju kod djelatnika Nogometnog kluba Osijek, oštećeno hicima iz vatrenog oružja.
 
Očevid je i dalje u tijeku, a policija poduzima sve mjere i radnje kako bi rasvijetlila prijavljeni događaj.
 
Uskoro više informacija."

 

Navijači Osijeka najavili su kako će se okupiti u 19 sati ispred Opus Arene uz poruku: "ZA ČISTI OSIJEK BEZ KOMPROMISA! U OBRANI TVOG IMENA TU SMO ZA SVA VREMENA!"

 

Iz NK Osijek oglasili su se kratkim priopćenjem:

"Zgroženi smo ovim incidentom i izražavamo punu podršku našem sportskome direktoru Joseu Boti te molimo sve koji imaju eventualna saznanja o ovom nemilom događaju da se obrate policiji.

NK Osijek neće izlaziti s dodatnim izjavama dok traje istraga kako bi nadležna tijela mogla neometano obavljati svoj posao."

 

HNS: Oštra osuda incidenta u Osijeku

"Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje incident koji se dogodio u Osijeku gdje je propucan automobil kojim se koristi sportski direktor NK Osijek Jose Boto.

HNS najoštrije osuđuje ovaj incident te poziva nadležne institucije da rasvijetle sve okolnosti ovog kaznenog djela kako bi počinitelji snosili odgovornost za ovaj zastrašujući čin.

HNS će biti u komunikaciji s NK Osijek te pružamo maksimalnu podršku g. Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg incidenta te ćemo kroz komunikaciju s nadležnim tijelima naglasiti važnost rješavanja ovog slučaja kako bi se poslala snažna poruka da je hrvatsko društvo sigurno te da su ovakve poruke i zlodjela apsolutno neprihvatljivi i nedopustivi", priopćeno je iz HNS-a.