STV Live
Četvrtak, 02. veljača 2023.
2°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Vukovarsko-srijemska

DIJELIT ĆE SE I PAKETI: U Vukovaru krenula isplata božićnica za najpotrebitije

Dobar primjer brige o umirovljenicima i najsiromašnijim građanima svake godine daje Grad Vukovar. Više od 500 tisuća kuna izdvojeno je iz gradskog proračuna za božićnice namijenjene umirovljenicima i korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja, te za pakete prehrambenih proizvoda koji će biti uručeni korisnicima Pučke kuhinje.

U Vukovaru krenula isplata božićnica za najpotrebitije
U Vukovaru krenula isplata božićnica za najpotrebitije

Mislim da će naši sugrađani biti zadovoljni s činjenicom da i ove godine idemo s nešto manje od 600 tisuća kuna prema našim umirovljenicima. Za njih 2821 s mirovinama manjim od 2500 kuna gdje će svaki od njih dobiti 200 kuna, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Vodili smo brigu i o onim umirovljenicima koji nisu u stanju fizički doći u FINU, tako da oni mogu dati svoje osobne i poslati nekoga te će FINA isplatiti novce sukladno tome. Dodatno tome, u gradu Vukovaru postoje i korisnici inozemnih mirovina i korisnici mirovina koji su i dalje u radnom statusu. Sve njih, ukoliko su im prihodi manji od 2500 kuna, molimo da dođu u Grad Vukovar na portu i podnesu zahtjev kako bi i oni ostvarili svoje pravo na božićnicu, kaže zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

Samo bih napomenuo da se ovi umirovljenici, koji u međuvremenu ostvare pravo na mirovinu da će se zajedno s ovima koji su već u inozemnim mirovinama, kao i u mirovinama i radnom odnosu, slobodno mogu obratiti nama radi podnošenja zahtjeva, kaže Josip Palošpročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara.