STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
23°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Vukovarsko-srijemska

ŠRC LIJEVA BARA: U Vukovaru otvoreno prvo natkriveno boćalište u županiji

Grad Vukovar od danas ima jedino natkriveno boćalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji te tek drugo u cijeloj istočnoj Hrvatskoj. Novi teren otvoren je u Športsko rekreacijskom centru Lijeva bara, te će u narevnom vremenu omogućiti brojnim vukovarskim boćarima bolje uvjete za treniranje, ali i održavanje vrhunskih natjecanja.

U Vukovaru otvoreno prvo natkriveno boćalište u županiji
U Vukovaru otvoreno prvo natkriveno boćalište u županiji

Svaka gradska četvrt u Gradu heroju ima ljubitelje boćanja, pa ne čudi i da u gradu djeluje veliki broj boćarskih klubova. No za razliku od protivnika iz drugih dijelova naše zemlje s kojima se natječu, vukovarski boćari sve donedavno nisu mogli trenirati i do šest mjeseci u godini. Otvorenjem novog natkrivenog boćališta, sada će imati uvjete koji će im omogućiti i sportski iskorak.

- Mi smo prezadovoljni s ovim, da se možemo natjecati u višem rangu. Sada smo momentalno prvi u Hrvatskoj županijskoj ligi, a idemo sada nagodinu u drugu hrvatsku boćarsku ligu, tako da nam ovaj objekt i treba, jer ne možemo se natjecati bez takvog objekta, kaže predsjednik Boćarskog kluba Mitnica Robert Kneževć.

Prvo natjecanje na novom boćalištu održat će se već za desetak dana, 28. svibnja, kada će Boćarski klub Mitnica zaigrati protiv Novoselca. A uskoro na ovim terenima slijede i natjecanja najvišeg ranga.

- Hrvatski boćarski savez je dodijelio gradu Vukovaru i našem savezu finale Hrvatske za sljedeće četiri godine i imamo obećanje da će reprezentacija Hrvatske, da li seniorska, da li ženska doći na pripreme u osmom mjesecu u grad Vukovar, i u Vukovarsko-srijemsku županiju. Tako da evo zahvaljujem još jedanput svim sudionicima u ovom projektu u ime Boćarskog saveza, kaže predsjednik Boćarskog saveza VSŽ Igor Banovac.

Novo natkriveno boćalište vrijedno je dva i pol milijuna kuna od čega je milijun i osamsto osigurano iz gradskog proračuna, a 700 000 iz Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Ima rasvjetu, pomičnu zaštitnu mrežu, modernu podlogu, i sve druge vrhunske uvjete.

- Ddobili smo kroz taj projekt jedno moderno boćalište s tri odnosno četiri trake, dimenzijama koje udovoljavaju svim predispozicijama koje zahtijevaju nacionalna i međunarodna natjecanja. Izvođač na samom objektu je bila vukovarska, dakle domaća tvrtka Vodotoranj, dobili u konačnici jedno zadovoljstvo i osmijeh na licima boćara, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Gradonačelnik je istaknuo i kako grad nastavlja ulagati u sportsku infrastrukturu, kako za rekreativno bavljanje sportom, tako i za profesionalno. Pozvao je građane da što više koriste javne sportske terene, ali i da ih čuvaju te o njima vode brigu.