STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
11°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Hrvatska

STIPO MLINARIĆ: ''Umjesto da se raspusti, Sabor bi iduća dva mjeseca trebao izvanredno zasjedati''

Saborski zastupnici ne bi trebali ići na godišnji odmor, već bi iduća dva mjeseca trebali raditi na reformama, poručio je Stipo Mlinarić Ćipe, saborski zastupnik Domovinskog pokreta. Komentirajući političke aktualnosti, podsjetio je i na to da premijer Plenković još uvijek, od tridesetog travnja, nije odgovorio na njegov upit o tužbi protiv Srbije za odštetu logorašima.

''Umjesto da se raspusti, Sabor bi iduća dva mjeseca trebao izvanredno zasjedati''
Mlinarić: Umjesto da se raspusti, Sabor bi iduća dva mjeseca trebao izvanredno zasjedati

Haaškom presudom, još jednom podsjetio je zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić, hrvatski zatočenici u srpskim logorima imaju pravo na odštetu. Hoće li Hrvatska pravno stati iza logoraša i tužiti Srbiju, Mlinarić je na aktualnom satu u Saboru pitao premijera Plenkovića još 30. travnja, a odgovor, koji mu je obećan pisanim putem, još nije dobio.

- Pitao sam ga za ljude koji u prosjeku umiru s 52 godine. Ja neću biti kao malo dijete u vrtiću, poput predsjednika države i premijera, nazivati nekoga izdajnikom, šmrkavcem, ili nekim ružnim imenima. Ali ću ih prokazati. Djela će ga njegova prokazati, što je on ili tko je on, kaže saborski zastupnik Domovinskog pokreta u Saboru Stipo Mlinarić.

Pohvalio je međutim predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića jer je uputio požurnicu.

- Poslao je, znači, požurnicu u Vladu gdje je rekao da mi nisu odgovorili u roku od trideset dana, i da imaju sedam dana za odgovor. Od 27.5. kada je poslao požurnicu, do danas nisam dobio odgovor. Taman da je odgovor da ih ne zanimamo, bilo kakav odgovor da je dao, ja bih ga prihvatio, kaže Mlinarić.

Komentirao je Mlinarić i uspjeh Domovinskog pokreta na izborima u Splitu, a posebno je kod političkih aktualnosti istaknuo temu Sabora, koji prestaje s radom 15. srpnja.

Sad nismo radili deset dana. 15.7. do 15.9. Dva mjeseca mi imamo godišnji odmor. Od čega? Država se nosi s inflacijom preko 10 posto, u Europi nam rat kuca na vrata. Mi se raspuštamo, idemo na dva mjeseca na godišnji odmor. Pitam premijera i Jandrokovića, pitam HDZ, pa zar ne bi bilo primjereno prema hrvatskom narodu raditi ova dva mjeseca, napraviti reforme, od zdravstva, poljoprivrede gdje nam kuca možda i glad za šest mjeseci, kaže Mlinarić.

Sabor bi ova dva mjeseca trebao izvanredno zasjedati i ne ići na godišnji odmor, kao što na godišnji odmor nisu išli ni hrvatski branitelji i logoraši, zaključio je Mlinarić.