STV Live
Nedjelja, 19. svibanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE: Uoči Svih svetih, u Osijeku odana počast braniteljima stradalima u Domovinskom ratu

Uoči blagdana Svih kod Spomen obilježja stradalima u Domovinskom ratu u Osijeku odana je počast hrvatskim braniteljima i civilnom žrtvama. Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva grada Osijeka i Osječko – baranjske županije te predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Uoči Svih svetih, u Osijeku odana počast braniteljima stradalima u Domovinskom ratu
Uoči Svih svetih, u Osijeku odana počast braniteljima stradalima u Domovinskom ratu

Podno Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske vojske, policije i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ove su godine položila vijence i zapalila svijeće za vojne i civilne žrtve Domovinskog rata. Ovih se dana prisjećamo svojih najmilijih i onih koji su svoje živote dali za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku, rečeno je prilikom obilježavanja.

Na ovom mjestu posebno prisjećamo se svih onih koji su svoje živote dali za našu slobodu i neovisnost da bismo mi mogli biti ovdje na Trgu slobode simboličnog naziva. Ne samo na ovaj dan, trebamo se mi njih sjećati i na brojnim prilikama i prigodama, ali kažem uoči blagdana Svih svetih i uoči obilježavanja Dana mrtvih njima iskazujemo posebnu počast i poštovanje", kaže zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

U ovo vrijeme počinju sve tužne obljetnice oko pada Vukovara. Biti ćemo nazočni, odati ćemo počast i sjećamo se i moramo kako ne bi zaboravili žrtvu koju su podnjeli svi pripadnici oružanih snaga Republike Hrvatske“, kaže zamjenik župana osječko-baranjskog Mato Lukić.

Nakon odavanja počasti na Trgu slobode isto je učinjeno i na Centralnom groblju kod zajedničke grobnice neidentificiranim žrtvama iz Domovinskog rata. Ranije je u vojnoj kapelaniji „Svetog Leopolda Mandića“ održana i misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.